ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Kromstand van de penis

De penis is het orgaan waarmee mannen plassen en geslachtsgemeenschap hebben. De penis behoort met het scrotum tot de uitwendige geslachtsorganen. Aan de penis kunnen afwijkingen ontstaan die tot allerlei klachten leiden. Hier vindt u informatie over kromstand van de penis en de behandeling ervan.

Kromstand van de penis

We spreken van een kromstand als de penis tijdens de erectie een afwijking vertoont en dusdanige klachten geeft dat behandeling gewenst is.

Klachten

Door de kromstand van de penis tijdens een erectie hebt u pijn tijdens de geslachtsgemeenschap of is gemeenschap zelfs onmogelijk.

Oorzaken

Soms kan een kromstand van de penis in erectie optreden door littekenvorming in een van de twee zwellichamen. Het litteken kan het overblijfsel zijn van een ongeval. Soms kan een litteken ook 'zomaar' ontstaan, zonder aanwijsbare oorzaak. Door het litteken(tje) is het zwellichaam minder elastisch dan het zwellichaam aan de andere zijde en blijft het tijdens een erectie iets korter. Dit maakt dat de penis kromtrekt.

Behandeling van een kromstand van de penis

Een kromstand van de penis is alleen te corrigeren met een operatie; medicijnen hebben maar zelden effect.

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met de polikliniek Urologie. Deze is op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur via telefoonnummer (038) 424 27 40. Mailen kan ook: info.urologie@isala.nl.

Bent u verhinderd? Neemt u dan telefonisch contact met ons op om een nieuwe afspraak te maken.


19 maart 2017 6422 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht