ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Gedraaide zaadbal bij kinderen

Een aantal van onze urologen is gespecialiseerd in kinderurologie. Zij behandelen kinderen met algemene urologische problemen, en kinderen met een aangeboren of veel voorkomende afwijkingen aan urinewegen en/of geslachtsorganen. Meestal gaat het om afwijkingen van de volgende organen: balzak, blaas, nieren, penis, plasbuis en urineleiders. Hier vindt u informatie over een gedraaide zaadbal.

Gedraaide zaadbal

Bij een gedraaide zaadbal (torsio testis) draait de bal om zijn as. Hierdoor wordt de bloedtoevoer naar de zaadbal afgekneld. Hoewel deze ernstige aandoening meestal pas in de puberteit voorkomt, kan ze ook al bij zuigelingen optreden. Een gedraaide zaadbal is erg pijnlijk voor het kind. Vaak is een pijnlijke zwelling van de balzak het eerste teken.

Behandeling van een gedraaide bal

De aandoening dient acuut geopereerd te worden. Bij patiëntjes met een gedraaide zaadbal is de kans groot dat de andere zaadbal ook een keer gaat draaien. Daarom zal de uroloog tijdens de operatie van de gedraaide zaadbal eveneens de gezonde zijde vastzetten.

Spreekuren en opname

De polikliniek Urologie heeft een speciaal spreekuur voor kinderen; de polikliniek Kinderurologie. Hiervoor kunt u zowel in Zwolle als Meppel terecht. Voor een afspraak op deze polikliniek heeft u een verwijzing van de huisarts nodig.

Voor kinderen die hun plas niet kunnen ophouden (incontinent zijn voor urine) is er een aparte polikliniek; de Plaspoli. Hier werken onze urologen samen met een verpleegkundige, die gespecialiseerd is in de begeleiding van kinderen met plasproblemen.

Wanneer bij kinderen een operatie noodzakelijk is, komen ze voor opname in het ziekenhuis. Ze liggen dan op de kinderafdeling van Isala Zwolle.

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met de locatie waar u onder behandeling bent:

Zwolle

Urologie
(038) 424 27 40 (bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)
info.urologie@isala.nl

Meppel

Urologie
(0522) 23 38 22 (bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur)

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.


31 januari 2018 6434 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht