ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Decubitus en plastische chirurgie

Doorligplekken (decubitus) ontstaan door een continue druk op de huid en het weefsel daaronder. Ook het onderuitzakken in een bed of een rolstoel kunnen de oorzaak zijn van deze huidbeschadiging. De plastisch chirurg kan langdurig bestaande decubitus operatief behandelen door het verschuiven van gezonde huid uit de omgeving van de doorligplekken.

Hoe ontstaat decubitus?

Door voortdurende pressie drukken kleine bloedvaten en daaronder gelegen weefsels zich samen. De aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof staakt daardoor, waardoor cellen afsterven. Zo ontstaat decubitus.

Informatie en contact

De plastisch chirurg zal u tijdens zijn spreekuur meer vertellen over decubitus en de behandeling ervan. Heeft u vragen? Dan zal de arts u daarop graag een antwoord geven. Het kan handig zijn uw vragen van tevoren op papier te zetten.

Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de polikliniek Plastische Chirurgie op telefoonnummer (038) 424 56 36 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur).

Meer informatie over decubitus vindt u onderaan deze pagina.

Bent u door de huisarts doorverwezen naar Plastische chirurgie of heeft u een vervolgafspraak? Dan bepaalt u voortaan zelf het best passende moment voor de afspraak. Zie ook: zelf afspraak maken.


11 april 2016 6458 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht