ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Facelift

Bij een facelift trekt de plastisch chirurg de plooien en rimpels van de wangen, kin en hals strak, meestal samen met de dieper gelegen weefsellagen. Hier leest u meer over deze cosmetische ingreep.

Uitleg

Een facelift kan ook bestaan uit het straktrekken van overmatig vetweefsel onder de kin. Ook deze behandeling geeft doorgaans een mooi resultaat. Wat een facelift níet doet, is het stilzetten van het natuurlijke verouderingsproces. Na de operatie neemt de huidelasticiteit net als voorheen geleidelijk af. Het effect van een facelift is ongeveer vijf tot tien jaar zichtbaar.

Mensen hebben van nature rimpels rond de mond, ogen en het voorhoofd. Ze ontstaan door praten, lachen en fronsen. Na een facelift verdwijnen deze rimpels niet. Heeft u op deze plekken rimpels die u storen? Dan zal de plastisch chirurg u een andere cosmetische behandeling aanraden.

Een facelift vindt meestal in dagverpleging plaats. In enkele gevallen wordt u opgenomen.

Behandeling

De plastisch chirurg maakt de huid van uw hals, de wangen en de weefsellaag onder de huid over een groot gebied los. Deze huid en weefsellaag spant hij vervolgens aan in de richting van uw oor.

Na de operatie(s) blijven er soms enkele drains achter die overtollig wondvocht afvoeren. Deze kleine, dunne slangetjes worden een dag na de operatie verwijderd.

Na de ingreep wordt uw gezicht met een drukkend verband omzwachteld. Dit verband blijft enkele dagen zitten. Uw gezicht en hals blijven gemiddeld twee weken blauw en opgezwollen. Eén tot twee weken na de operatie worden de hechtingen verwijderd. Het uiteindelijke resultaat van een facelift is pas na enkele weken zichtbaar.

Risico’s en complicaties

Er bestaat een kans op een nabloeding of het optreden van een infectie. Soms komen er na de ingreep vochtophopingen voor op het gezicht. Deze trekken vanzelf weg.

Een enkele keer raakt er tijdens een facelift een takje van de aangezichtszenuw beschadigd. Het gedeelte van uw gezicht waarin dit zenuwtakje uitmondt, kunt u dan niet meer bewegen. Meestal herstelt dit zich weer geheel of gedeeltelijk.

Contact

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak met de plastisch chirurg kunt u contact opnemen met ons secretariaat. De polikliniek Plastische Chirurgie is bereikbaar op telefoonnummer (038) 424 56 36 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur).

Bent u door de huisarts doorverwezen naar Plastische chirurgie of heeft u een vervolgafspraak? Dan bepaalt u voortaan zelf het best passende moment voor de afspraak. Zie ook: zelf afspraak maken.


15 mei 2017 6460 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht