ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Liposuctie

Liposuctie is het onderhuids wegzuigen (suctie) van een abnormale vetophoping (lipo). Deze vetophopingen kunnen ontstaan op plaatsen als de hals, buik, heupen, billen, bovenbenen, knieën of onderbenen. Ze worden veroorzaakt door een verhoogd aantal vetcellen op deze plekken. Hier leest u meer over deze cosmetische ingreep.

Behandeling

Vlak voor de operatie tekent de plastisch chirurg het te corrigeren gebied af. Daarna wordt u onder narcose gebracht. Via kleine sneetjes op onopvallende plaatsen wordt het te opereren gebied 'opgespoten' met een vloeistof. Deze vloeistof vergemakkelijkt het wegzuigen van de vetcellen en vermindert het bloedverlies.

Als de vloeistof is ingewerkt, brengt de arts via de huidsnedes een buis in. Met deze buis zuigt hij het overtollige vetweefsel weg. Als het gewenste resultaat is bereikt, worden de huidsnedes gehecht.

Na in de ingreep krijgt u een speciaal broekje, elastische windsels of een korset aan. Dit is nodig om de huid goed op de onderlaag te laten vastkleven.

Het definitieve resultaat van een liposuctie is na zes tot negen maanden te beoordelen.

Liposuctie kan in dagbehandeling plaatsvinden. Alleen bij de behandeling van grotere gebieden is ziekenhuisopname noodzakelijk.

Risico’s en complicaties

  • Er bestaat een kans op een nabloeding of er kan een infectie optreden. Dit komt echter bijna nooit voor.
  • Direct na de ingreep is de huid blauw, opgezwollen en gevoelig.
  • Daarna kunnen er nog restzwellingen en verhardingen aanwezig zijn, die na enkele weken of na enkele maanden verdwijnen.
  • Tijdelijke gevoelloosheid van de huid is ook mogelijk.

Contact

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak met de plastisch chirurg kunt u contact opnemen met ons secretariaat. De polikliniek Plastische Chirurgie is bereikbaar op telefoonnummer (038) 424 56 36 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur).

Bent u door de huisarts doorverwezen naar Plastische chirurgie of heeft u een vervolgafspraak? Dan bepaalt u voortaan zelf het best passende moment voor de afspraak. Zie ook: zelf afspraak maken.


15 mei 2017 6464 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht