ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Neuscorrectie

De vorm van de neuspunt, een bochel op de neusrug en/of een scheefstand van de neus kunnen overwegingen zijn voor een neuscorrectie. Daarnaast kan iemand om functionele redenen voor een operatie kiezen, bijvoorbeeld wanneer de neus chronische verstopt is. Hier vertellen wij meer over deze ingreep, die door de plastisch chirurg wordt uitgevoerd.

Vooraf

Overweeg van tevoren of u de neuscorrectie écht wilt ondergaan. Voor wie doet u het? Voor uw omgeving? Of voor uzelf? Maakt de vorm of de stand van uw neus u onzeker en denkt u na de ingreep meer zelfvertrouwen te krijgen? Dan is een operatie een goede keuze. Een neuscorrectie geeft een blijvend en mooi resultaat. Het is echter belangrijk niet té hooggespannen verwachtingen te hebben. Na de ingreep zal u niet opeens het perfect uiterlijke hebben. Het succes van een neuscorrectie wordt overigens niet alleen bepaald door de plastisch chirurg maar ook door de kwaliteit van het neusweefsel.

Behandeling

De operatie wordt onder narcose uitgevoerd. Soms is een ziekenhuisopname van enkele dagen noodzakelijk. Kleine correcties vinden poliklinisch of in dagverpleging plaats.

Over het algemeen wordt bij een neuscorrectie geen uitwendige huidsnede gemaakt. De plastisch chirurg brengt de incisies (snedes) meestal in de inwendige neusdelen aan. Deze incisies zijn dus niet waarneembaar. In een enkel geval is een sneetje noodzakelijk in de onderrand van het neustussenschot.

Na de operatie

De pijn na de operatie valt vaak erg mee. Wel kan een forse zwelling ontstaan op de gezichtshelft naast de neus, bijvoorbeeld bij de oogleden. Deze zwelling duurt enkele dagen.

Meestal wordt na de ingreep in de neus een tampon aangebracht. Deze tampon blijft enkele dagen zitten. Dit betekent dat u enkele dagen door de mond moet ademen.
Vaak wordt ook een pleister- of gipsverband over de neus en op het voorhoofd aangebracht. Dit verband wordt na één à twee weken verwijderd. De neus zal er gezwollen uitzien. Deze zwelling zal nog enkele maanden aanwezig blijven.

Contact

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak met de plastisch chirurg kunt u contact opnemen met ons secretariaat. De polikliniek Plastische Chirurgie is bereikbaar op telefoonnummer (038) 424 56 36 (op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur).

Bent u door de huisarts doorverwezen naar Plastische chirurgie of heeft u een vervolgafspraak? Dan bepaalt u voortaan zelf het best passende moment voor de afspraak. Zie ook: zelf afspraak maken.


15 mei 2017 6466 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht