ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Onderooglidcorrectie

Veel mensen hebben last van wallen onder het oog. Ze worden veroorzaakt door het slapper worden van de huid en de spier rondom het oog en/of door vetophoping onder het oog. De wallen kunnen ook ontstaan door vochtophoping in het ooglid. Een onderooglidcorrectie kan in deze gevallen uitkomst bieden.

Behandeling

De plastisch chirurg voert de onderooglidcorrectie op de polikliniek uit. Het kan ook zijn dat u voor de ingreep wordt opgenomen.

De behandeling ziet er als volgt uit:

  • De arts maakt een snee onder de oogharen van de onderoogleden, met een uitbreiding naar de buitenste ooghoek.
  • Hij verwijdert of verplaatst overtollig vet en haalt het overschot aan huid weg.
  • De overgebleven huid wordt naar de zijkant strakgetrokken en gehecht.

De littekens trekken in de meeste gevallen goed bij. Soms vindt de ingreep via de binnenkant van het onderooglid plaats.

Kraaienpootjes en wallen bij de jukbeenderen worden tijdens een onderooglidcorrectie niet verwijderd.

Risico’s en complicaties

Het is mogelijk dat er een meer dan normale bloeding optreedt, waardoor het langer duurt voordat de oogleden er weer normaal uitzien. Ook kunt u last krijgen van gevoelloosheid van de oogleden, een trekkend litteken of vochtophoping rond de ogen. Na verloop van tijd verdwijnen deze klachten meestal vanzelf. Mocht dit niet het geval zijn, neemt u dan contact met ons op.

In enkele gevallen kan door een nabloeding van het vetweefsel een verhoogde druk in de oogkas ontstaan, waardoor de oogzenuw kan beschadigen. Hevige pijn en verlies van het gezichtsvermogen zijn hiervan de verschijnselen. Het is belangrijk dat u bij deze verschijnselen zo snel mogelijk contact met ons opneemt.

Contact

Wilt u meer informatie? Of wilt u een afspraak maken met de plastisch chirurg? Belt u dan ons secretariaat. De polikliniek Plastische Chirurgie is bereikbaar op telefoonnummer (038) 424 56 36 (op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur).

Bent u door de huisarts doorverwezen naar Plastische chirurgie of heeft u een vervolgafspraak? Dan bepaalt u voortaan zelf het best passende moment voor de afspraak. Zie ook: zelf afspraak maken.


15 mei 2017 6467 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht