ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Schisis en gehoor

Bij een persoon met een schisis, ook wel hazenlip genoemd, is een spleet aanwezig die zich beperkt tot de lip, of doorloopt tot in de bovenkaak. Bij uw kind is de diagnose schisis gesteld. Welke gevolgen heeft dit voor de oren? Hier vertellen wij u er meer over.

Uitleg

Kinderen met een gehemeltespleet hebben vaak problemen met de oren. Dit komt doordat de eustachiusbuis niet goed werkt. De eustachiusbuis is een dun kanaaltje dat het middenoor met de keel verbindt. Deze buis voert onder andere vocht af en zorgt voor lucht in het middenoor.

Gehemeltespleet

Bij kinderen met een gehemeltespleet opent de eustachiusbuis niet goed omdat de gehemeltespieren onvoldoende werken. Daardoor wordt het vocht niet of slecht afgevoerd en hoopt het zich op in het middenoor. Door dit vocht achter het trommelvlies kan het trommelvlies niet goed bewegen. Het kind hoort daardoor vaak slechter en kan eerder last van oorontstekingen hebben.

Soms schrijft de arts medicijnen voor om de oren ‘droger’ te maken. Ook kunnen er trommelvliesbuisjes worden geplaatst. Die zorgen ervoor dat er toch voldoende lucht in het middenoor komt. Er mag dan echter geen water in het oor komen. Wilt u gaan zwemmen met uw kind? Dan is het verstandig dit eerst met de KNO-arts te bespreken.

Contact

Heeft u na het lezen van dit voorlichtingsmateriaal nog vragen? Dan staan wij u graag te woord. Het Schisisteam Zwolle is op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur bereikbaar via het secretariaat, (038) 424 26 28.

Het kan handig zijn uw vragen van tevoren op papier te zetten. U kunt uw vraag ook stellen door een e-mail te sturen naar schisis@isala.nl.

Heeft u binnenkort een afspraak? Dan vindt u tijd en plaats waar u verwacht wordt in uw afspraakbevestiging.


18 november 2014 6470 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht