ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Weefselexpansie

Bij weefselexpansie wordt met behulp van een ballon een gedeelte van de huid opgerekt. De opgerekte huid wordt vervolgens gebruikt als bedekking van aangrenzende beschadigde huid, bijvoorbeeld een litteken of huid die na het verwijderen van een huidtumor gehavend is. Hier vertellen wij meer over deze methode, die op bijna ieder deel van het lichaam is toe te passen.

Behandeling

De behandeling bestrijkt enkele maanden. U kunt het volgende verwachten:

  • Voor het inbrengen van de ballon is een operatie nodig waarvoor u onder narcose wordt gebracht.
  • Via een snede in de huid wordt een onopgeblazen ballon met een slangetje en ventiel onder de huid aangebracht, vlak naast het gebied waar normale huid aanwezig is of waar extra huid nodig is.
  • Enkele dagen na de operatie gaat u naar huis.
  • Nadat de wonden zijn genezen, wordt er een begin gemaakt met het opvullen van de ballon; de plastisch chirurg spuit door de huid via het ventieltje een fysiologische zoutoplossing in de ballon.
  • De ballon zet uit en rekt de huid mee. Dit kan een paar uur wat ongemakkelijk aanvoelen.
  • In daaropvolgende maanden komt u een aantal keer terug op de polikliniek, voor controles en voor het bijvullen van de ballon.
  • Wanneer de huid voldoende is opgerekt, wordt in een tweede operatie de ballon verwijderd.
  • De extra huid wordt gebruikt voor het geplande doel.
  • Hoe de huid na de tweede operatie herstelt, hangt af van de plaats en de omvang van het behandelde gebied.

Risico’s en complicaties

Er zijn grenzen aan de toepassingsmogelijkheden van weefselexpansie. Soms is het nodig om de ingreep meerdere malen te herhalen. Realiseert u zich goed dat de ingreep soms extra littekens oplevert. Er zullen ook altijd littekens blijven bestaan. Naast de normale risico’s van een plastisch chirurgische operatie, kan het zijn dat de ballon niet wordt verdragen door de patiënt. Ook kan er weefselversterf optreden waarbij de prothese naar buiten kan komen.

Contact

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak met de plastisch chirurg kunt u contact opnemen met ons secretariaat. De polikliniek Plastische Chirurgie is bereikbaar op telefoonnummer (038) 424 56 36 (op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur).

Bent u door de huisarts doorverwezen naar Plastische chirurgie of heeft u een vervolgafspraak? Dan bepaalt u voortaan zelf het best passende moment voor de afspraak. Zie ook: zelf afspraak maken.


15 mei 2017 6473 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht