ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Sportmedisch onderzoek: deelnemers Alpe d'HuZes

​Iedere deelnemer van Alpe d'HuZes 2016 is verplicht een sportmedisch onderzoek te laten uitvoeren. Dit dient te gebeuren door een sportarts die werkzaam is bij een deelnemende sportmedische instelling die is aangesloten bij de Federatie van Sportmedische Instellingen (FSMI). U kunt voor dit onderzoek bij de afdeling Sportgeneeskunde van Isala terecht.

Voorbereiding

Vooraf aan uw afspraak voor het sportmedisch onderzoek vult u thuis een gezondheidsverklaring in. De gezondsheidsverklaring vindt u op de website van Alpe d’Huzes.

Het sportmedisch onderzoek

Voordat het onderzoek plaatsvindt nemen we samen uw gezondheidsverklaring door. Daarna start een kort lichamelijk onderzoek. 

Let op
Voor deelnemers die zijn gekeurd in 2014 of 2015 is een herbeoordeling screening vaak voldoende.
Voor deelnemers met (eerdere) klachten en/of afwijkingen aan het hart, de longen of op oncologisch gebied is een sportmedisch onderzoek in combinatie met een inspanningstest verplicht.

Het kan voorkomen dat bij het kort lichamelijk onderzoek en/of uit de vragenlijst naar voren komt dat er een uitgebreider onderzoek noodzakelijk is zoals het maken van een hartfilmpje, een longfunctie-onderzoek of een inspanningstest. U moet hiervoor een nieuwe afspraak maken.

Uiteraard bent u vrij om zelf een uitgebreider sportmedisch onderzoek aan te vragen. U kunt een vergoeding aanvragen bij uw zorgverzekeraar.

Vergoeding en verwijzing

Een sportmedisch onderzoek in het kader van prestatieverbetering of screening betaalt uzelf of wordt vergoed uit een aanvullende verzekering. 

 Duur Kosten voor het onderzoek
Herbeoordeling screening15 minuten15 euro
Basis sportmedisch onderzoek met rust-ECG30 minuten128 euro
Basis plus sportmedisch onderzoek met inspanningtest 90 minuten225 euro
Uitgebreid groot sportmedisch onderzoek, inclusief ademgasanalyse en longfunctie120 minuten266 euro

Meer informatie over elk onderzoek die wij u kunnen aanbieden.

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan de Alp d'huzes 2016? U kunt zich aanmelden op de website van Alp d’huzes. Uw gegevens worden doorgestuurd naar onze afdeling. Wij nemen daarna contact met u op om een afspraak te maken. U kunt na uw aanmelding voor de Alp d'huzes uiteraard ook zelf contact met ons opnemen om een afspraak te maken.

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer weten, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van de afdeling Sportgeneeskunde. Het secretariaat is op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur via telefoonnummer (038) 424 56 89. Mailen kan ook: sportgeneeskunde@isala.nl.

Indien u bent doorverwezen naar Sportgeneeskunde in Zwolle, Kampen of Arnhem, dan bepaalt u voortaan zelf het best passende moment voor de afspraak. Zie ook: zelf uw afspraak plannen


5 september 2016 6525 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht