ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Ergotherapie bij een heupprothese

Als uw heup is vervangen door een heupprothese, moet u de eerste drie maanden na de operatie voorzichtig doen bij bepaalde bewegingen. Bijvoorbeeld bij het buigen en naar binnen draaien van het been waaraan u bent geopereerd. Hierdoor bent u beperkt in allerlei dagelijkse activiteiten, zoals het aantrekken van uw broek en sokken en het oprapen van voorwerpen. Van de ergotherapeut krijgt u adviezen over hoe u toch zo zelfstandig mogelijk kunt functioneren.

Behandeling

Vóór de operatie krijgt u van de ergotherapeut informatie over de gevolgen van de heupprothese in de eerste maanden. Op de derde dag na de operatie mag u naar huis. Dan laat de ergotherapeut u zien hoe u bepaalde handelingen op een andere manier kunt uitvoeren. Ook krijgt u advies over (tijdelijke) aanpassingen in uw huis die de dagelijkse activiteiten vergemakkelijken.

Meer informatie

Na uw operatie kunt u een speciaal herstelprogramma volgen: FOR U. Hiermee revalideert u samen met anderen die dezelfde operatie hebben gehad.

Contact

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen of wilt u meer weten, dan staat de ergotherapeut u graag te woord. U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer (038) 424 26 07.


25 juli 2013 6533 Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht