ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Ergotherapie bij een tumor of bloedziekte

Als u op de afdeling Interne geneeskunde verblijft, kunt u baat hebben bij ergotherapie. Bijvoorbeeld omdat bepaalde lichaamsfuncties door toedoen van een tumor of bloedziekte zijn verstoord.

Onderzoek en observatie

Allereerst komt de ergotherapeut langs om uw klachten te inventariseren. Daarna onderzoekt hij de specifieke functies waarvan u hinder ondervindt. Dat kan bijvoorbeeld uw arm-handfunctie zijn of het gevoel in uw hand, arm of andere ledematen. Ook kan hij uw cognitieve vaardigheden testen, zoals uw geheugen en het herkennen van voorwerpen. Verder zal de ergotherapeut uw dagelijkse activiteiten observeren om te bekijken in hoeverre u zelfstandig kunt functioneren. Zo brengt hij in kaart wat u nodig hebt om zo snel mogelijk weer veilig en verantwoord naar huis te gaan. Daarbij kan hij diagnostische meetinstrumenten gebruiken en/of uw huis bezoeken.

Behandelplan en trainingen

Na de inventarisatie stelt de ergotherapeut samen met u een behandelplan op. De bijbehorende trainingen zijn erop gericht om zo goed mogelijk te leren omgaan met uw beperkingen. Mogelijke trainingen zijn: zithouding en rolstoel, algemene dagelijkse handelingen om uw zelfstandigheid te vergroten, arm-handfunctie, éénhandigheid en rolstoelrijden. Ook het voorkomen of behandelen van complicaties kan onderdeel van het behandelplan zijn. Bijvoorbeeld van overmatig vocht vasthouden en doorligplekken.

Advies

Tijdens uw verblijf op de afdeling Interne geneeskunde krijgt u van uw ergotherapeut vele praktische adviezen. Bijvoorbeeld over het gebruik van (tijdelijke) hulpmiddelen en zitvoorzieningen. Ook kan hij een handspalk voor u maken. Als het nodig is, zorgt hij ervoor dat u na uw ontslag uit het ziekenhuis thuis, poliklinisch of in een andere zorginstelling vervolgtherapie krijgt.

Contact

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen of wilt u meer weten, dan staat de ergotherapeut u graag te woord. U kunt telefonisch contact opnemen, t (038) 424 26 07.​


25 juli 2013 6534 Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht