ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Sportcardiologie

Sportadvies bij hartklachten

De afdeling Sportgeneeskunde adviseert, in samenwerking met de afdeling Cardiologie, sporters met vermoedelijke hartklachten en hartpatiënten over lichamelijke inspanning. Dit gebeurt tijdens het spreekuur Sportcardiologie. Isala is één van de weinige ziekenhuizen in Nederland die sporters en hartpatiënten deze mogelijkheid biedt.

Spreekuur Sportcardiologie

Sporters met vermoedelijke hartklachten en hartpatiënten kunnen terecht bij het spreekuur Sportcardiologie. Tijdens dit spreekuur zijn zowel een sportarts als een cardioloog aanwezig. Door de specialistische kennis van sportgeneeskunde en cardiologie te combineren, kunnen sporters met hartklachten en hartpatiënten sneller advies krijgen over hun lichamelijke belastbaarheid en hun grenzen. Ook hartpatiënten die willen beginnen met sporten of die intensiever willen sporten, kunnen gebruik maken van dit spreekuur.

Advies

Voordat de artsen u sportcardiologisch advies geven, gaan zij na of de bestaande klachten het gevolg zijn van een hartafwijking. Zo nodig starten zij hiervoor een behandeling. De artsen adviseren u over de mate van belastbaarheid, geven aan hoe u als sporter of hartpatiënt uw lichaam verantwoord kunt belasten en adviseren over trainingsopbouw. Door de specifieke kennis van beide specialisten te combineren krijgen zowel sporters als hartpatiënten een optimaal advies.

Locatie, artsen en kosten

Het spreekuur sportcardiologie vindt plaats op de polikliniek Sportgeneeskunde. Dit betreft een gezamenlijk spreekuur van een sportarts en een cardioloog in opleiding. Vooraf vindt een screening plaats en mogelijk een aanvullend onderzoek, zodat wij u snel en effectief kunnen adviseren. Bij voorkeur gebeurt dit in één bezoek.

Let op
Een consult op het spreekuur Sportcardiologie valt onder de basisverzekering als uw huisarts u verwezen heeft. U heeft dus een verwijsbrief van uw huisarts nodig.

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer weten, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van de afdeling Sportgeneeskunde. Het secretariaat is op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur via telefoonnummer (038) 424 56 89. Mailen kan ook: sportgeneeskunde@isala.nl

Indien u bent doorverwezen naar Sportgeneeskunde in Zwolle, Kampen of Arnhem, dan bepaalt u voortaan zelf het best passende moment voor de afspraak. Zie ook: zelf uw afspraak plannen


5 september 2016 6557 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht