ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Blaasspoeling Hexvix

Binnenkort ondergaat u een blaasonderzoek (cystoscopie) of behandeling van de blaas (operatie) in verband met een (mogelijk) gezwel. Uw arts wil hierbij gebruik maken van een voorbereidende blaasspoeling met Hexvix. 

Voorbereiding

Ter voorbereiding op het onderzoek of de operatie is het soms nodig om vooraf een hexvixoplossing in de blaas te brengen. Hexvix is een stof die zich hecht aan afwijkend blaasweefsel. Als dit wordt beschenen
met blauw licht, lichten eventueel afwijkende cellen roze op. Zo zijn ze beter zichtbaar dan bij onderzoek met normaal licht en is er minder kans dat kleine afwijkingen worden gemist.

Toediening

Ongeveer een uur voor het blaasonderzoek dan wel de operatie zal de verpleegkundige via een katheter (slangetje) de blaas leegmaken en de vloeistof (50 ml) in de blaas brengen. De katheter wordt direct verwijderd. Het is de bedoeling dat u de vloeistof ongeveer een uur ophoudt. Als u uw plas onverhoopt niet langer kunt ophouden, kan de behandeling wel doorgaan maar vertel dit wel aan de verpleegkundige. U mag de vloeistof na een uur op elk toilet uitplassen. Onthoud het tijdstip waarop u de vloeistof uitplast.

De verdere behandeling verschilt nauwelijks van het blaasonderzoek dan wel de blaasoperatie, waarover u al informatie heeft ontvangen. Het onderzoek met Hexvix kan wel wat langer duren doordat er met twee kleuren licht gewerkt wordt.

Bijwerkingen

De Hexvixblaasspoeling kent geen andere bijwerkingen dan de bijwerkingen die horen bij het blaasonderzoek of de blaasoperatie.

Contact

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen of wilt u meer weten, dan staat uw uroloog u tijdens het spreekuur graag te woord. Het kan handig zijn uw vragen van tevoren op papier te zetten. Ook kunt u naar de polikliniek Urologie bellen, via telefoonnummer (038) 424 27 40 (bereikbaar op werkdagen van 08.30 - 17.00 uur).

Indien van toepassing, kunt u ook bij de regieverpleegkundige terecht met vragen.

Bent u verhinderd? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op om een nieuwe afspraak te maken. In uw plaats kunnen we dan een andere patiënt helpen.


19 maart 2017 6564 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht