ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Sportmedische begeleiding voor gezonde werknemers

Een gezonde geest in een gezond lichaam

Gezonde werknemers zijn essentieel voor een bedrijf. In steeds meer bedrijven dringt deze waarheid door. De afdeling Sportgeneeskunde van Isala biedt uw bedrijf sportmedische begeleiding. Wij hebben jarenlange ervaring in de begeleiding van één- of meerdaagse sportevenementen voor bedrijven.

Steeds meer bedrijven stimuleren hun werknemers om actief te werken aan hun gezondheid door hen gezonde voordelen aan te bieden zoals gezondheidsscans, collectieve korting bij fitnesscentra en de mogelijkheid om via het bedrijf deel te nemen aan kleine en grote sportevenementen. Bedrijven orgniseren ook zelf sportactiviteiten of zij huren een bedrijf in om dit voor de werknemers te organiseren. Een goede sportmedische begeleiding, ook tijdens de voorbereiding is dan essentieel voor een succesvol verloop.

Sportmedische begeleiding

Wij bieden:

  • sportmedische keuringen
  • begeleiding bij één- en meerdaagse sportevenementen
  • een combinatie van bovenstaande met begeleiding over het totale traject tot en
    met het uiteindelijke sportevenement.

Een professioneel en enthousiast team

De afdeling Sportgeneeskunde heeft ruim twintig jaar ervaring. Het team bestaat uit sportartsen, een physician assistant, een functielaborant en secretarieel medewerkers ter ondersteuning. Ons team is veelzijdig en enthousiast. Wij helpen uw bedrijf graag om verantwoord te sporten, om sportambities waar te maken, maar ook om uw werknemers prettiger te laten functioneren in het dagelijks leven. Een goede fysieke conditie is daarbij een belangrijke basis.

Altijd een spreekuur in de buurt

Wij houden spreekuren op verschillende locaties: in Isala Zwolle, het Landstede Sportcentrum in Zwolle, Isala Kampen, ziekenhuis Hardenberg en Diagnose Centrum Arnhem (DCA). Zo is er altijd een spreekuur bij u in de buurt.

Gezonde werknemer in een gezond bedrijf

Sportmedische keuringen

Op onze afdeling Sportgeneeskunde voeren wij dagelijks individuele sportmedische keuringen uit. Daarnaast bieden wij sportmedische keuringen ter voorbereiding op één- of meerdaagse sportevenementen. Wij doen dit vaak op locatie zodat uw werknemers geen tijd kwijt zijn aan reizen.

Wat houdt een sportmedische keuring in?
Een sportmedische keuring bestaat uit het bespreken van de medische voorgeschiedenis, het bepalen van lengte, gewicht en vetpercentage, een ogentest, algemeen intern onderzoek, oriënterend onderzoek van het bewegingsapparaat en specifiek onderzoek van het bewegingsapparaat voor de betreffende sporttak en eventuele klachten, onderzoek van de longfunctie en een ECG (hartfilmpje) in rust en een bloedonderzoek met bepaling van ijzer en cholesterol.

De uitkomsten van deze keuring worden direct besproken en op basis van de uitkomsten krijgt uw medewerker gerichte sportmedische adviezen. Eventueel komen daar adviezen bij waarmee uw medewerker zich kan voorbereiden op de geplande activiteiten.

Advies op maat

Dit advies kan gericht zijn op gewichtsbeheersing, blessures, keuze van een passende sport en de opbouw van de conditie, maar ook praktisch advies over kleding, schoeisel, techniek en apparatuur. Als de benodigde kennis niet paraat is, weet de sportarts naar de juiste instantie of specialist door te verwijzen.

Schriftelijke rapportage

Iedere deelnemer krijgt een schriftelijke rapportage van de keuring. Eventueel kan er voor gekozen worden om meerdere keuringen te ondergaan. Dit is een goede methode om in de loop van de tijd de ontwikkeling van de conditie vast te stellen.

Ervaren en dichtbij

Onze sportartsen hebben de afgelopen jaren de werknemers van bedrijven als Tennet en Isala Zwolle begeleid bij tal van evenementen zoals de alternatieve elfstedentochtocht Weissensee, halve en hele marathons in Boedapest en Marseille, nordic walking en wandelevenementen in Oostenrijk en Tsjechië, wielertoertochten naar de Alpe d’Huez, de Mont Ventoux, de Aubisque en Tourmalet.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van individuele sportmedische keuringen voor uw werknemers en/of sportmedische begeleiding bij sportevenementen, neem dan contact op met het secretariaat van afdeling Sportgeneeskunde van Isala. Het secretariaat is op werkdagen bereikbaar van 8.30 - 17.00 uur via telefoonnummer (038) 424 56 89.

Indien u bent doorverwezen naar Sportgeneeskunde in Zwolle, Kampen of Arnhem, dan bepaalt u voortaan zelf het best passende moment voor de afspraak. Zie ook: zelf uw afspraak plannen

Kijk voor meer informatie op www.isala.nl/sportgeneeskunde


16 februari 2017 6604 Ja Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht