ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Onderzoek cerebrale doorbloeding

Een onderzoek van de cerebrale doorbloeding wordt uitgevoerd om doorbloedingsstoornissen in de hersenen op te sporen.

Voorbereiding

Bent u zwanger of geeft u borstvoeding, geef dit dan voor het onderzoek aan ons door.

U mag op de dag van het onderzoek gewoon eten, drinken en uw medicijnen innemen.

Melden in het ziekenhuis

Voor elke afspraak in Isala meldt u zich met uw identiteitsbewijs (ID, paspoort of rijbewijs) aan bij een digitale aanmeldzuil. Als u de stappen van aanmelden heeft doorlopen, verschijnt op het scherm/ticket hoe laat wij u op onze afdeling verwachten. Vervolgens gaat u naar de afdeling Nucleaire geneeskunde. Daar aangekomen meldt u zich bij de balie en kunt u in de wachtruimte plaatsnemen.

Het onderzoek

U krijgt een injectie met een radioactieve vloeistof in een ader in uw arm. Daarna worden er foto’s gemaakt van uw hoofd. De camera draait hierbij dicht om uw hoofd (het SPECT-onderzoek). Om een goed beeld te krijgen, is het belangrijk dat u zo stil mogelijk blijft liggen. Het onderzoek duurt 45 minuten.

Radioactieve vloeistof

De radioactieve stof die u krijgt toegediend, levert geen gevaar op voor uw gezondheid en verlaat op natuurlijke wijze uw lichaam.

Risico’s bij toedienen radioactieve stof

Als u een onderzoek op de afdeling Nucleaire geneeskunde moet ondergaan, krijgt u meestal door een naald of een infuus een radioactieve stof toegediend in een bloedvat. Hierbij kunnen enkele complicaties optreden.

Mogelijke complicaties

  • Regelmatig: hematoom (blauwe plek) op de plaats van de toediening.
  • Zelden: de naald of het infuus zit niet goed en radioactieve stof komt niet in bloedbaan. Dit kan soms kortdurend pijnlijk zijn.

Uitslag

De uitslag van het onderzoek is niet onmiddellijk bekend. De nucleair geneeskundige beoordeelt de foto’s. De bevindingen gaan naar uw behandelend arts, van wie u de uitslag ontvangt.

Contact

Wanneer u bent verhinderd, verzoeken wij u om dit zo snel mogelijk telefonisch aan ons door te geven. Ook als u vragen heeft over het onderzoek, kunt u ons bellen. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 17.00 uur op (038) 424 52 38.


26 februari 2015 6617 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht