ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Peritoneaaldialyse: H9 Bijlage Onderzoek: PET

Patiënten Informatie Dossier

​Met een PET wordt de doorlaatbaarheid van het buikvlies onderzocht. De PET vindt drie maanden na de start van de PD-behandeling plaats. Daarna één keer per jaar. Het onderzoek neemt twee dagen in beslag en vindt deels thuis en deels in het ziekenhuis plaats.

  
Afbeelding 1: Nuttige informatie over adequate dialyse

Dag 1 Thuis

Op dag 1 begint u thuis met het sparen van 24-uurs-urine en 24-uurs-PD-vloeistof zoals beschreven in Bijlage 1. ‘s Avonds gebruikt u bij de laatste wisseling een glucoseconcentratie van 3,86 waarbij de vloeistof minimaal acht uur in de buik blijft. U noteert de aanvangstijd van de inloop op uw wissellijst.

Dag 2 PD-afdeling

Op dag twee meldt u zich op het afgesproken tijdstip op de PD-afdeling. U heeft dan nog geen wisseling gedaan. De eerste wisseling doet u op de PD-afdeling. De verzamelde 24-uurs-urine en 24-uurs-PD-vloeistof en uw wissellijst neemt u mee.

De PD-verpleegkundige zal samen met u de eerste twee wisselingen van die dag doen. De in- en uitlooptijden worden genoteerd net als uw lengte en gewicht. Tijdens de test vraagt de PD-verpleegkundige u om bij het in- en uitlopen verschillende houdingen aan te nemen. Daarnaast neemt de PD-verpleegkundige op verschillende momenten monsters van de PD-vloeistof af.
Ook gaat u eenmalig naar het laboratorium voor een bloedafname.

Uw behandelend arts legt u op het eerstvolgend spreekuur uit wat de resultaten van de test zijn en of dit consequenties heeft voor uw behandeling.


30 augustus 2017 7031 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht