ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

CT-scan calciumscore

Met behulp van een CT-scan calciumscore wordt vastgesteld of er verkalkingen in de kransslagaders van het hart aanwezig zijn en zo ja in welke mate.

Voorbereiding

U mag op de dag van het onderzoek gewoon eten en drinken en uw medicijnen innemen.

Bent u zwanger of geeft u borstvoeding? Geef dit dan voorafgaand aan het onderzoek aan ons door.

Melden in het ziekenhuis

Voor elke afspraak in Isala meldt u zich met uw identiteitsbewijs (ID, paspoort of rijbewijs) aan bij een digitale aanmeldzuil. Als u de stappen van aanmelden heeft doorlopen, verschijnt op het scherm/ticket hoe laat wij u op onze afdeling verwachten. Vervolgens gaat u naar de afdeling Nucleaire geneeskunde. Daar aangekomen meldt u zich bij de balie en kunt u in de wachtruimte plaats nemen.

Onderzoek

  • Het onderzoek duurt in totaal ongeveer 10 minuten.
  • Bij het onderzoek wordt röntgenstraling gebruikt.
  • U komt op een behandeltafel te liggen. Voor dit onderzoek moet u het bovenlichaam ontbloten.
  • U krijgt ECG-plakkers op uw bovenlichaam en we meten de hartslag.
  • Wanneer de hartslag op dat moment te hoog is, is het noodzakelijk om u medicatie toe te dienen om uw hartslag omlaag te krijgen.
  • Tijdens de scan schuift de behandeltafel waarop u ligt door een ring waarin de röntgenbuis zich bevindt. Probeert u dan zo stil mogelijk te blijven liggen.
  • Tevens krijgt u tijdens het onderzoek een ademcommando. Dit wordt van tevoren met u doorgesproken en geoefend.

Nazorg

Als u vanwege een te hoge hartslag tijdens het onderzoek medicatie toegediend heeft gekregen, mag u de eerste vier uur na het onderzoek niet zelf deelnemen aan het verkeer. Na het gebruik van valium mag u de hele dag niet zelf deelnemen aan het verkeer. Daarom rijden wij aan om vervoer te regelen.

Uitslag

De uitslag van het onderzoek is niet direct bekend. Het onderzoek wordt beoordeeld door de cardioloog en de nucleair geneeskundige. De bevindingen gaan naar uw behandelend arts, van wie u de uitslag ontvangt.

Contact

Wanneer u bent verhinderd, verzoeken wij u om dit zo snel mogelijk telefonisch aan ons door te geven. Ook als u vragen heeft over het onderzoek, kunt u ons bellen. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 52 38.


15 juni 2016 7111 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht