ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Lymfesysteemscintigrafie

Met een lymfesysteemscintigrafie wordt onderzocht of er een stoornis is in de lymfedoorstroming en de transportsnelheid.​

Voorbereiding

  • Bent u zwanger of geeft u borstvoeding? Geef dit dan voorafgaand aan uw onderzoek aan ons door.
  • U mag op de dag van het onderzoek gewoon eten en drinken en uw medicijnen innemen.
  • Eventuele steunverbanden moeten 12 uur vóór het maken van de foto’s worden verwijderd.

Melden in het ziekenhuis

Voor elke afspraak in Isala meldt u zich met uw identiteitsbewijs (ID, paspoort of rijbewijs) aan bij een digitale aanmeldzuil. Als u de stappen van aanmelden heeft doorlopen, verschijnt op het scherm/ticket hoe laat wij u op onze afdeling verwachten. Vervolgens gaat u naar de afdeling Nucleaire geneeskunde. Daar aangekomen meldt u zich bij de balie en kunt u in de wachtruimte plaats nemen. 

Het onderzoek

Op het afgesproken tijdstip krijgt u twee injecties met een radioactieve stof in de hand- of voetrug. Vervolgens worden er op verschillende tijdstippen foto's gemaakt: direct na de injectie (duur 1 minuut), na 15 minuten (duur 30 minuten) en vervolgens ruim een uur later (duur 45 minuten).

Radioactieve vloeistof

De radioactieve stof die u krijgt toegediend, levert geen gevaar op voor uw gezondheid en verlaat op natuurlijke wijze uw lichaam. Soms kan een hematoom (blauwe plek) op de plaats van de toedieningen ontstaan.

Uitslag

De uitslag van het onderzoek is niet direct bekend. De afdeling Nucleaire geneeskunde stuurt de uitslag van het onderzoek naar uw behandelend arts, die u erover zal informeren.

Contact

Wanneer u bent verhinderd, verzoeken wij u om dit zo snel mogelijk telefonisch aan ons door te geven. Ook als u vragen heeft over het onderzoek, kunt u ons bellen. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 52 38.


10 april 2017 7116 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht