ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Sentinel node (schildwachtklier) procedure bij borstkanker

Het doel van het onderzoek is het opsporen van de sentinel node (schildwachtklier). 

Voorbereiding

Bent u zwanger of geeft u borstvoeding? Geef dit dan voorafgaand aan uw onderzoek aan ons door.

Op de dag van het onderzoek kunt u, als de operatie die dag niet plaatsvindt, gewoon eten en drinken en uw medicijnen innemen.

Melden in het ziekenhuis

Voor elke afspraak in Isala meldt u zich met uw identiteitsbewijs (ID, paspoort of rijbewijs) aan bij een digitale aanmeldzuil. Als u de stappen van aanmelden heeft doorlopen, verschijnt op het scherm/ticket hoe laat wij u op onze afdeling verwachten. Vervolgens gaat u naar de afdeling Nucleaire geneeskunde. Daar aangekomen meldt u zich bij de balie en kunt u in de wachtruimte plaats nemen.

Het onderzoek

  • U krijgt drie injecties met een radioactieve vloeistof rondom de tumor in uw borst.
  • Daarna mag u de afdeling verlaten en wordt u op de afgesproken tijd terug verwacht voor de foto’s.
  • Voor het maken van de foto´s maken we gebruik van een camera die vlak boven u of naast u staat. Het maken van de foto´s duurt ongeveer 30 minuten.
  • Als er een sentinel node (schildwachtklier) wordt gevonden, wordt deze met blauwe inkt op de huid aangetekend. Wees voorzichtig met douchen, zorg ervoor dat de inkt niet verdwijnt.

Risico's bij toedienen radioactieve stof

Als u een onderzoek op de afdeling Nucleaire geneeskunde moet ondergaan, krijgt u meestal een radioactieve stof toegediend. Na deze injectiesmet radioactieve stof kan een bloeduitstorting optreden. 

Radioactieve vloeistof

De radioactieve stof die u krijgt toegediend, levert geen gevaar op voor uw gezondheid en verlaat op natuurlijke wijze uw lichaam.

Uitslag

De uitslag van het onderzoek is direct bekend. De afdeling Nucleaire geneeskunde belt de uitslag van het onderzoek door naar uw behandelend arts, die u erover zal informeren.

Contact

Wanneer u bent verhinderd, verzoeken wij u om dit zo snel mogelijk telefonisch aan ons door te geven. Ook als u vragen heeft over het onderzoek, kunt u ons bellen. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 52 38.


8 juni 2017 7117 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht