ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Onderzoek naar maag-slokdarm reflux

Het doel van een onderzoek naar de maag-slokdarm reflux, is het vaststellen of er vloeistof vanuit uw maag terugstroomt naar de slokdarm.

Voorbereiding

  • Bent u zwanger of geeft u borstvoeding? Geef dit dan voorafgaand aan uw onderzoek aan ons door.
  • Voor dit onderzoek moet u nuchter zijn. Dit betekent dat u vanaf zes uur voor het onderzoek niet meer mag eten of drinken. Water drinken mag wel. Neem uw lunch mee deze kunt u na het onderzoek gebruiken.
  • Wij vragen u geen strakzittende kleding te dragen.

Melden in het ziekenhuis

Voor elke afspraak in Isala meldt u zich met uw identiteitsbewijs (ID, paspoort of rijbewijs) aan bij een digitale aanmeldzuil. Als u de stappen van aanmelden heeft doorlopen, verschijnt op het scherm/ticket hoe laat wij u op onze afdeling verwachten. Vervolgens gaat u naar de afdeling Nucleaire geneeskunde. Daar aangekomen meldt u zich bij de balie en kunt u in de wachtruimte plaats nemen.

Onderzoek

  • Op het afgesproken tijdstip krijgt u twee bekertjes jus d’orange te drinken, waarin zich een radioactieve stof bevindt.
  • Direct na het drinken van de jus d’orange, worden er foto’s van uw slokdarm/maag gemaakt, waarbij de druk op uw maag steeds iets wordt opgevoerd.
  • Voor het maken van de eerste foto’s komt er een camera dicht boven uw lichaam. Probeert u dan zo stil mogelijk te blijven liggen. Om uw buik wordt een band vastgemaakt waardoor er enige druk op uw maag kan worden uitgeoefend.
  • Vervolgens komt u voor de camera te staan en wordt er weer druk op uw maag uitgeoefend.
  • Het onderzoek duurt in totaal ongeveer 30 minuten.
  • Na afloop van het onderzoek mag u weer eten.

Radioactieve vloeistof

De radioactieve stof die u krijgt toegediend, levert geen gevaar op voor uw gezondheid en verlaat op natuurlijke wijze uw lichaam. 

Uitslag

De uitslag van het onderzoek is niet direct bekend. De afdeling Nucleaire geneeskunde stuurt de uitslag van het onderzoek naar uw behandelend arts, die u erover zal informeren.

Contact

Wanneer u bent verhinderd, verzoeken wij u om dit zo snel mogelijk telefonisch aan ons door te geven. Ook als u vragen heeft over het onderzoek, kunt u ons bellen. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 52 38.


17 december 2014 7132 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht