ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Nieren, hoge bloeddruk en diabetes

​Nieren, hart- en vaatziekten, diabetes en een hoge bloeddruk hebben veel met elkaar te maken. Nieren filteren de afvalstoffen uit uw lichaam, maar regelen ook de samenstelling van het bloed en de bloeddruk. Door een hoge bloeddruk beschadigen de filtertjes in de nieren. Door diabetes beschadigen de kleine bloedvaatjes in de nieren en raken de filtertjes in de nieren verstopt. Dit heeft weer gevolgen voor de bloeddruk. Een ingewikkeld samenspel dus.

In de folder 'Nieren, hoge bloeddruk en diabetes' van de Nierstichting vindt u uitleg over dit ingewikkelde samenspel en wat u zelf kunt doen om het risico op problemen te verlagen.

Contact

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, dan kunt u tijdens kantooruren bellen met de polikliniek Nefrologie, telefoon (038) 424 55 44. In noodgevallen, buiten kantooruren, neemt u contact op met de huisartsenpost.

Bent u doorverwezen naar de polikliniek Nefrologie in Zwolle, Kampen of Heerde? Of heeft u een vervolgafspraak? Dan bepaalt u voortaan zelf het best passende moment voor uw afspraak.

Heeft u binnenkort een afspraak bij de polikliniek Nefrologie in Meppel of Steenwijk? Dan vindt u de tijd en plaats waar u wordt verwacht in uw afspraakbevestiging.


25 januari 2017 7216 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht