ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Sport en bewegen met een nierziekte (informatie voor kinderen)

​Bewegen is goed voor iedereen. Regelmatig bewegen zorgt ervoor dat je conditie verbetert, dat je sterker wordt en dat je je beter voelt. Het is goed voor je hart en bloedvaten, maakt je botten sterker en zorgt ervoor dat je niet te dik wordt. Ook als je dialyseert, binnenkort moet gaan dialyseren of als je een donornier hebt.

Heel veel kinderen met een nierziekte sporten. Meestal bij een gewone sportclub, soms aangepast aan wat ze kunnen en soms via een fysiotherapeut. Toch blijven er veel vragen over sporten en bewegen met een nierziekte. In de folder 'Sport en bewegen' van de Nierstichting vindt u meer informatie over sport en bewegen voor kinderen met een nierziekte.

Contact

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, dan kunt u tijdens kantooruren bellen met de polikliniek Interne geneeskunde, t. (038) 424 33 50. In noodgevallen, buiten kantooruren, kunt u contact opnemen met uw eigen huisartsenpost of met het algemene nummer van Isala, t. (038) 424 50 00. Vraagt u dan naar de dienstdoende assistent Interne geneeskunde.

Heeft u binnenkort een afspraak? Dan vindt u tijd en plaats waar u verwacht wordt in uw afspraakbevestiging.


11 oktober 2016 7224 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht