ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Nierdonatie bij leven

​Een nier afstaan is een grote beslissing. Om een weloverwogen besluit te kunnen nemen is het belangrijk dat u voldoende op de hoogte bent van alle voor- en nadelen van donatie. En dat u de consequenties van het afstaan van een nier vooraf goed op een rijtje zet. Daarnaast is nadenken over de eventuele financiële gevolgen van de donatie ook belangrijk.

In de folder 'Nierdonatie bij leven' van de Nierstichting vindt u informatie over hoe belangrijk nieren zijn, wat nierdonatie bij leven is en wie een nier kan afstaan. U vindt ook informatie over de gesprekken en onderzoeken voor de eventuele donatie, een beschrijving van de operatie, en de gang van zaken voor en na de operatie. Als laatste wordt er aandacht besteed aan de financiële kant van het afstaan van een nier en vindt u namen, telefoonnummers en adressen van organisaties die aanvullende informatie kunnen geven. Ook is er een overzicht gegeven van boeken, tijdschriften en websites voor meer informatie.

Contact

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, dan kunt u tijdens kantooruren bellen met de polikliniek Nefrologie, telefoon (038) 424 55 44. In noodgevallen, buiten kantooruren, neemt u contact opnemen met de huisartsenpost.

Bent u doorverwezen naar de polikliniek Nefrologie in Zwolle, Kampen of Heerde? Of heeft u een vervolgafspraak? Dan bepaalt u voortaan zelf het best passende moment voor uw afspraak.

Heeft u binnenkort een afspraak bij de polikliniek Nefrologie in Meppel of Steenwijk? Dan vindt u de tijd en plaats waar u wordt verwacht in uw afspraakbevestiging.


25 januari 2017 7226 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht