ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Naar de polikliniek in Isala Diaconessenhuis Meppel of Steenwijk

​Uw huisarts heeft u doorverwezen naar de polikliniek in Isala Diaconessenhuis of Isala Diaconessenhuis Steenwijk. Op de polikliniek houden specialisten spreekuur en vinden er kleine onderzoeken en behandelingen plaats.

Voor een eerste bezoek aan de polikliniek heeft u altijd een afspraak nodig van uw huisarts, specialist of verloskundige. Zonder geldige verwijzing wordt uw bezoek aan de polikliniek of behandeling niet door de zorgverzekeraar vergoed, en moet u zelf de kosten van de behandeling betalen. Voor vervolgafspraken in het ziekenhuis heeft u geen verwijzing nodig.

Afspraak maken

U kunt uw afspraak voor uw polikliniekbezoek telefonisch maken bij het betreffende specialisme. U kunt voor uzelf een afspraak maken, maar ook voor uw kind of een familielid.

Zorg ervoor dat u de volgende gegevens bij de hand heeft van degene voor wie u een afspraak maakt:

 • achternaam
 • geboortedatum
 • adres
 • telefoonnummer
 • mobiel telefoonnummer
 • e-mailadres
 • naam zorgverzekeraar en polis- of relatienummer
 • naam en woonplaats van de huisarts.

Afspraakherinnering

Isala verstuurt afspraakherinneringen via sms en e-mail. Wilt u ervoor zorgen dat u bij het maken van uw afspraak u deze gegevens juist aan ons doorgeeft?

Mocht u uw gegevens willen wijzigen, dan kunt u dit doen bij de balie van de polikliniek waar u een afspraak heeft of bij de receptie van het ziekenhuis.

Afspraak verzetten

Bent u verhinderd en kunt u niet naar uw afspraak op de polikliniek komen? Geeft u dit dan minimaal 24 uur voorafgaand aan uw afspraak aan ons door. Dan kunnen wij iemand anders helpen in uw plaats. Als u wilt, kunt u direct een nieuwe afspraak maken.

Vervolgafspraak

Is er na uw bezoek aan de polikliniek een vervolgafspraak nodig, dan kunt u deze plannen bij de balie van de polikliniek.

Als u voor een vervolgafspraak naar het ziekenhuis komt, hoeft u zich niet te melden bij de receptie. U kunt dan rechtstreeks naar de polikliniek gaan.

Wegwijs in het ziekenhuis

De juiste locatie vinden in het ziekenhuis kan soms lastig zijn. Daarom maken wij gebruik van routenummers. In het ziekenhuis hangen borden die u de juiste richting op wijzen. Daarnaast kan ook één van de gastvrouwen u begeleiden naar uw bestemming.

Naar het ziekenhuis

Als u naar uw afspraak op de polikliniek gaat, is het belangrijk dat u bij uw (eerste) afspraak de volgende zaken meeneemt:

 • een geldig identiteitsbewijs
 • uw verzekeringsbewijs (verzekeringspas of -polis)
 • uw medicijnoverzicht
 • de verwijsbrief van uw huisarts, specialist of verloskundige.

In veel gevallen verwijst een huisarts u digitaal door naar het ziekenhuis, en krijgt u geen verwijsbrief mee.

Registratie

Als u nog niet eerder als patiënt in Isala Diaconessenhuis bent geweest, moet u eerst een patiëntenkaart laten maken. Dit kunt u doen bij de receptie van het ziekenhuis. Het maken van een patiëntenkaart duurt ongeveer vijf minuten. Komt u daarom op tijd naar het ziekenhuis.

Foto

Bij het maken van uw patiëntenkaart vragen wij u of wij een foto van u mogen maken. Deze foto gebruiken we om u te herkennen. Een foto is, naast andere gegevens als naam, geboortedatum en burgerservicenummer, een andere en extra manier om u te kunnen identificeren. Zo kunnen we fouten, bijvoorbeeld persoonsverwisseling, beter voorkomen. De foto wordt door ons alleen gebruikt voor ons Elektronisch Ziekenhuis Informatie Systeem.

Als u niet wilt dat er een foto van u gemaakt wordt, dan kunt u dit aangeven bij de receptie. We nemen dan geen foto van u op in het Elektronisch Ziekenhuis Informatie Systeem. We registreren in dat geval dat u niet gefotografeerd wenst te worden.


20 december 2016 7305 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht