ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Controle duplexonderzoek: Viabahn, rechts of links of beiderzijds

Vaatdiagnostiek

Bij een controle-onderzoek Viabahn worden de bloedvaten in het been onderzocht met behulp van geluidsgolven (ultrageluid). Daarnaast wordt er een enkel-armindex gemeten. Hieronder kunt u daar meer over lezen.

Voorbereiding

Draag voor dit onderzoek geen  lang ondergoed.

Onderzoek

Een laborant van de afdeling Vaatdiagnostiek verricht het duplexonderzoek. U ligt op een onderzoekstafel. Voor een goed contact met de huid doet de laborant wat gel op uw been. Daarna houdt de laborant een soort 'microfoon' die ultrageluidsgolven uitzendt, tegen de huid van uw  been. Met behulp van deze microfoon worden uw bloedvaten zichtbaar gemaakt op een beeldscherm. Ook kan daarbij de stroomsnelheid van het bloed op verschillende plaatsen worden gemeten. U voelt hier niets van, maar u hoort wel uw bloed stromen. Daarnaast wordt een enkel-armindex gemeten, hiervoor meet de laborant met behulp van een bloeddrukmanchet uw bloeddruk aan beide armen en beide enkels.

Duur

Het onderzoek duurt ongeveer 45 minuten.

Uitslag

De uitslag van het onderzoek krijgt u van de specialist die het onderzoek heeft aangevraagd, of van de verpleegkundig specialist Vaatchirurgie.

Verhinderd?

Als u bent verhinderd, wilt u dit dan zo spoedig mogelijk doorgeven aan de polikliniek Vaatchirurgie , (038) 424 62 80. In uw plaats kunnen wij dan een andere patiënt helpen.

Meer informatie

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, dan kunt u contact opnemen met de polikliniek Vaatchirurgie via telefoonnummer (038) 424 62 80. Ook voor vragen over uw afspraak kunt u dit nummer bellen.


28 mei 2017 7361 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht