ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Duplexonderzoek: Been veneus, rechts of links of beiderzijds

Vaatdiagnostiek

​Bij een duplex van de aders in de benen worden de bloedvaten in de benen onderzocht met behulp van geluidsgolven (ultrageluid). Hieronder kunt u daar meer over lezen.

Voorbereiding

Draag voor dit onderzoek geen  lang ondergoed.

Onderzoek

Een laborant van de afdeling Vaatdiagnostiek verricht het duplexonderzoek. Tijdens het onderzoek blijft u staan. Voor een goed contact met de huid doet de laborant wat gel op uw been. Daarna houdt de laborant een soort 'microfoon' die ultrageluidsgolven uitzendt, tegen de huid van uw been. Met behulp van deze microfoon worden uw bloedvaten zichtbaar gemaakt op een beeldscherm. Ook kan daarbij de stroomsnelheid van het bloed op verschillende plaatsen worden gemeten. Om een meting uit te voeren knijpt de laborant een aantal malen in uw kuit of voet. Dit is soms een vervelend gevoel.

Duur

Het onderzoek duurt ongeveer 30 tot 60 minuten.

Uitslag

De uitslag van het onderzoek krijgt u van de specialist die het onderzoek heeft aangevraagd, of van de verpleegkundig specialist Vaatchirurgie.

Verhinderd?

Als u bent verhinderd, wilt u dit dan zo spoedig mogelijk doorgeven aan de polikliniek Vaatchirurgie , (038) 424 62 80. In uw plaats kunnen wij dan een andere patiënt helpen.

Meer informatie

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, dan kunt u contact opnemen met de polikliniek Vaatchirurgie via telefoonnummer (038) 424 62 80. Ook voor vragen over uw afspraak kunt u dit nummer bellen.


30 mei 2017 7365 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht