ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Enkel/arm-index, eventueel met looptest en/of teendruk

Vaatdiagnostiek

Bij een enkel/arm-index bekijken we hoe de doorgankelijkheid van de bloedvaten naar de benen is doormiddel van het vergelijken van de bloeddrukken aan de armen en benen. Daarnaast meten we de bloedstroomsnelheden op verschillende plaatsen. Hieronder kunt u daar meer over lezen.

Voorbereiding

Draag voor dit onderzoek geen lang ondergoed.

Onderzoek

Een laborant van de afdeling Vaatdiagnostiek verricht het onderzoek. Tijdens het onderzoek ligt u op een onderzoekstafel. Voor een goed contact met de huid doet de laborant wat gel op uw been. Daarna houdt de laborant een soort 'microfoon' die ultrageluidsgolven uitzendt, tegen de huid van uw been.                                                                                                       De laborant meet in de  lies, knieholte en de  enkel. Vervolgens meet de laborant met behulp van een bloeddrukmanchet uw bloeddruk aan beide armen en beide enkels.

Duur

Het onderzoek duurt ongeveer 20 tot 30 minuten.

Uitslag

De uitslag van het onderzoek krijgt u van de specialist die het onderzoek heeft aangevraagd, of van de verpleegkundig specialist Vaatchirurgie.

Looptest

Als het nodig is, voeren wij een looptest uit. Deze is bedoeld om klachten tijdens het lopen vast te leggen en de loopafstand te meten.

Voorbereiding

Voor de looptest is geen speciale voorbereiding nodig.

Onderzoek

De laborant meet eerst aan beide armen en enkels de bloeddruk. Daarna is het de bedoeling dat u (maximaal 5 minuten) wandelt op een loopband. De laborant noteert uw eventuele klachten tijdens het lopen. Na het lopen meet de laborant weer de bloeddrukken aan één arm en beide enkels.

Duur

Het onderzoek duurt ongeveer 15 tot 30 minuten.

Teendrukmeting

Onderzoek

Op verzoek van de specialist kan een teendrukmeting gedaan worden. Kleine bloeddrukmanchetten worden om de beide grote tenen gedaan en er wordt een fotocel-sensor (dopje) op de tenen geplakt. Voor dit onderzoek is geen voorbereiding nodig.

Duur

Het onderzoek duurt ongeveer 30 minuten.

Verhinderd?

Als u bent verhinderd, wilt u dit dan zo spoedig mogelijk doorgeven aan de polikliniek Vaatchirurgie , (038) 424 62 80. In uw plaats kunnen wij dan een andere patiënt helpen.

Meer informatie

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, dan kunt u contact opnemen met de polikliniek Vaatchirurgie via telefoonnummer (038) 424 62 80. Ook voor vragen over uw afspraak kunt u dit nummer bellen.


30 mei 2017 7375 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht