ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Het slaapmiddel Dormicum®

Bij een behandeling aan uw mond of kaak

Deze informatie is bedoeld voor patiënten die, voorafgaand aan een onderzoek of behandeling op de afdeling Mond-, kaak- aangezichtschirurgie (MKA-chirurgie), het slaapmiddel Dormicum® krijgen toegediend. Dormicum® is een kortwerkend rustgevend middel waardoor u de behandeling meer ontspannen ondergaat. Graag lichten wij kort toe wat u van dit slaapmiddel kunt verwachten. 

Het slaapmiddel Dormicum®

Het slaapmiddel dat gebruikt wordt, heet Dormicum® (stofnaam: midazolam). Het medicijn zorgt ervoor dat u zich tijdens het onderzoek of de behandeling beter kunt ontspannen waardoor het onderzoek of de behandeling beter verloopt.

Voorzorgen 

Om de behandeling zo goed mogelijk te laten verlopen geven wij u graag advies over het juiste gebruik van Dormicum®:

  • Bij het maken van de afspraak voor een behandeling heeft u van uw MKA-chirurg een recept meegekregen voor het medicijn Dormicum®. Het is makkelijk wanneer u een aantal dagen voorafgaand aan de afspraak dit recept alvast afhaalt bij uw apotheek. Leest u vooraf aan de behandeling de bijgeleverde bijsluiter van de apotheek goed door.
  • Dormicum® beïnvloedt uw reactievermogen, u mag na inname van deze medicatie niet meer autorijden of fietsen. Neem daarom altijd iemand mee die u na de behandeling kan begeleiden.
  • Wij raden u aan om voorafgaand aan de afspraak een rolstoel vanuit de centrale hal mee te nemen naar onze afdeling. Het kan namelijk voorkomen dat u na de behandeling nog erg slaperig bent. Het is dan veiliger voor u en uw begeleider dat u niet zelf loopt.
  • Meldt u 1 uur vóór de geplande afspraak bij de meldzuil in de centrale hal met uw identiteitsbewijs. Volg daarna de instructies op uw afsprakenticket.
  • Het is belangrijk dat u Dormicum® pas inneemt bij aankomst op onze afdeling. Een van onze doktersassistentes begeleidt u naar een speciale ruimte waar u de Dormicum® inneemt. Na ongeveer 20 tot 30 minuten begint u wat slaperig te worden. Ongeveer een uur na inname van het medicijn starten we met uw behandeling. 

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met de polikliniek Mond-, kaak en aangezichtschirurgie. Wij kunnen uw vragen beantwoorden of u naar de juiste persoon doorverwijzen. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur via t. (038) 424 28 81.
Bij spoedeisende problemen, belt u dan t. (038) 424 20 00.

Bent u door uw tandarts, huisarts, orthodontist of een andere medisch specialist doorverwezen naar de polikliniek Mond-, kaak- en aangezichtschirurgie? Of heeft u een vervolgafspraak? Dan bepaalt u voortaan zelf het best passende moment voor uw afspraak.


14 december 2016 7922 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht