ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Schimmelinfectie mondslijmvlies

Bij ons kunt u terecht voor diverse mondziekten. Ook aandoeningen aan de speekselklieren horen hierbij. Graag vertellen wij u meer over een schimmelinfectie aan uw mondslijmvlies.

Schimmelinfectie mondslijmvlies

Wat is het?

Als slechte bacteriën in de mond de overhand krijgen, kan een schimmelinfectie ontstaan. Zo'n infectie in de mond (candidiasis) kan heel hardnekkig zijn en steeds terugkomen. Een verminderde afweer, het gebruik van antibiotica, inhalatiemiddelen bij astma en een slechte mondhygiëne kunnen de groei van schimmel bevorderen.

Meestal kan de MKA-chirurg zonder nader onderzoek de diagnose candidiasis vaststellen. Soms zal hij laboratoriumonderzoek of weefselonderzoek (biopsie) laten uitvoeren.

Behandeling

Allereerst zal de MKA-chirurg de eventuele onderzoeken voor het bestaan van een schimmelinfectie (candidiasis) proberen te achterhalen. Daarna ontvangt u een recept voor mondspoelingen, zuigtabletten of een plaatselijk te gebruiken antischimmelmiddel. Deze gebruikt u één tot twee weken. Bij een hardnekkige vorm van candidiasis, schrijft de MKA-chirurg u een antischimmelmiddel voor in de vorm van een tabletkuur.

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met de polikliniek Mond-, kaak en aangezichtschirurgie. Wij kunnen uw vragen beantwoorden of u naar de juiste persoon doorverwijzen. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur via (038) 424 28 81.
 Bij spoedeisende problemen, belt u dan (038) 424 20 00.

Bent u door uw tandarts, huisarts, orthodontist of een andere medisch specialist doorverwezen naar de polikliniek Mond-, kaak- en aangezichtschirurgie? Of heeft u een vervolgafspraak? Dan bepaalt u voortaan zelf het best passende moment voor uw afspraak.


14 december 2016 7923 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht