ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Behandeling mondholte tijdens radiotherapie

Graag vertellen wij u meer over een behandeling van uw mondholte tijdens radiotherapie. Wat is het precies en hoe kunt u uw mondholte het beste verzorgen?

Behandeling van de mondholte tijdens radiotherapie

Wat is het?

Bij bestraling van het hoofd-/halsgebied worden de slijmvliezen van wang, tong en verhemelte dun en kwetsbaar. Hierdoor neemt de hoeveelheid en de kwaliteit van uw speeksel af waardoor de beschermende werking sterk vermindert. Een droge, pijnlijke mond, problemen bij het slikken en wondjes (blaartjes) in de mond kunnen het gevolg zijn.

Behandeling

Om de conditie van uw mondholte tijdens en na de bestralingsperiode zo optimaal mogelijk te houden, krijgt u van de mondhygiëniste advies uw mond goed te verzorgen. Daarnaast kunt u tweemaal per week, na de radiotherapie, bij de mondhygiënist terecht om uw mond te laten sprayen.

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met de polikliniek Mond-, kaak en aangezichtschirurgie. Wij kunnen uw vragen beantwoorden of u naar de juiste persoon doorverwijzen. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 16.30 uur via (038) 424 28 81.
 Bij spoedeisende problemen, belt u dan (038) 424 20 00.

Heeft u binnenkort een afspraak? Dan vindt u tijd en plaats waar u verwacht wordt in uw afspraakbevestiging.


8 april 2015 7924 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht