ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Vetvrije massameting

COPD-patiënten hebben soms een verhoogd energieverbruik. Dit gaat ten koste van de spiermassa. Daarom wordt een vetvrije massa gemeten.

Algemene voorbereiding

Vooraf dient u het toilet te bezoeken. Het is belangrijk dat de blaas leeg is.

Het onderzoek

In de meeste gevallen meten wij eerst uw lengte en gewicht en vragen wij of u wel of niet longmedicatie heeft gebruikt. Een vetvrije massa wordt gemeten door middel van elektroden op uw hand en op uw voet. Hierdoor gaat een klein stroompje. U voelt hier niets van.

Duur van het onderzoek

Het onderzoek duurt ongeveer 15 minuten. 

Wanneer krijgt u geen vetvrije massameting?

Wanneer u een pacemaker heeft kan dit onderzoek niet uitgevoerd worden. Neemt u in dat geval contact op met de longfunctieafdeiling.

Waar moet u zijn?

Zwolle

Voor uw afspraak meldt u zich eerst aan bij de digitale aanmeldzuil in de Centrale hal. De aanmeldzuil geeft u direct de meest actuele informatie over uw afspraak, bijvoorbeeld in welk gebouw en op welke verdieping u verwacht wordt en of een spreekuur uitloopt.

Meppel

Op de dag van onderzoek volgt u de lichtbruine lijn van de hoofdingang naar balie 49 (1e etage). Hier kunt u zich melden. Daarna neemt u plaats in wachtruimte 3 (longfunctie). Een longfunctieanalist haalt u op uit deze wachtruimte.

Steenwijk

Vindt uw afspraak plaats in Steenwijk? De locatie is dan Gezondheidscentrum Woldmeenthe.
U kunt zich daar melden bij de receptie.

Vragen en contact

Zwolle

Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met de polikliniek Longgeneeskunde, via telefoonnummer (038) 424 24 56, bereikbaar op werkdagen van 08.30 - 17.00 uur.

Als u niet op de afgesproken dag kunt komen, wilt u dit dan tijdig melden en een nieuwe afspraak maken? Wij kunnen dan in uw plaats een andere patiënt helpen.

Meppel en Steenwijk

Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen, stel deze dan gerust aan de longfunctieanalisten. Zij zijn op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op: (0522) 23 32 84.

Bent u verhinderd of wilt u de afspraak verzetten, neem dan contact op met het secretariaat van de longartsen. Zij zijn van 08.00 tot 16.30 uur telefonisch bereikbaar op: (0522) 23 38 60.

Het adres van Gezondheidscentrum Woldmeenthe is:
Sluisweg 2
8332 JC Steenwijk


10 april 2017 8107 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht