ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Echo van het hart via de huisarts

Een echo van het hart via de borst geeft informatie over de verschillende delen (bijvoorbeeld hartkleppen en hartkamers) en de functie van het hart. Hier leest u hoe dit onderzoek in zijn werk gaat.

Voorbereiding

Er is geen specifieke voorbereiding nodig. Voorafgaand aan het onderzoek worden uw lengte en gewicht gevraagd.

Onderzoek

U ligt op een onderzoekstafel op uw linkerzij. Er worden drie elektrodes (een soort stickers met metalen dopjes erop) op uw huid geplaatst die het hartritme registreren. De laborant(e) plaatst een klein instrument (transducer) dat geluidsgolven uitzendt en ontvangt, met wat gel op de borst. Deze transducer wordt steeds iets verplaatst. Zo ontstaan telkens andere opnames van het hart. Er worden verschillende metingen gedaan. Enkele van deze metingen laten een geluid horen. Het onderzoek wordt geregistreerd en later door een cardioloog beoordeeld.

Het onderzoek duurt ongeveer 30 minuten.

Na het onderzoek

U krijgt de uitslag via uw huisarts.

Contact

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen of wilt u meer weten? Neem dan contact op met de polikliniek Cardiologie, bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur, telefoon (038) 424 70 33.

Heeft u binnenkort een afspraak? Dan vindt u de tijd en plaats waar u wordt verwacht in uw afspraakbevestiging. Bent u verhinderd? Neem dan zo snel mogelijk telefonisch contact met ons op om een nieuwe afspraak te maken.


7 maart 2017 8137 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht