ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Fietsproef (fiets-ergometrie) via de huisarts

Met een fietsproef (ook wel: fiets-ergometrie) kijken we naar het functioneren van het hart tijdens inspanning. Hier leest u hoe dit onderzoek in zijn werk gaat.

Voorbereiding

Er is geen specifieke voorbereiding nodig. Als u het prettig vindt, kunt u een korte broek of sportieve kleding meenemen.

Onderzoek

U neemt plaats op een 'hometrainer' en de laborant(e) sluit u aan op de diverse apparatuur. Hij of zij plakt een aantal elektroden (rubberen dopjes) op uw borst en rug. Ook krijgt u een bloeddrukband om uw arm. Als alles aangesloten is, begint u te fietsen. Na enkele minuten voert de laborant(e) de belasting op, zodat u zich meer moet inspannen. Dit blijft zich herhalen. De laborant(e) controleert tijdens het hele onderzoek uw hartactiviteit en bloeddruk.

Het is belangrijk dat u niet plotseling stopt met fietsen. Als u moe bent of klachten krijgt, meld dit dan aan de laborant(e). Hij of zij laat u weten wanneer er voldoende gegevens beschikbaar zijn, waarna u kunt stoppen met fietsen. Ook tijdens het uitrusten worden uw hartritme en bloeddruk geregistreerd.

Let op
Familie en kennissen kunnen bij dit onderzoek niet aanwezig zijn.

Het onderzoek duurt 30 tot 45 minuten.

Na het onderzoek

Tijdens een kort gesprek met de functiearts ontvangt u de uitslag. Deze kunt u na 3 werkdagen bespreken met uw huisarts.

Contact

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen of wilt u meer weten? Neem dan contact op met de polikliniek Cardiologie, bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur, telefoon (038) 424 70 33.

Heeft u binnenkort een afspraak? Dan vindt u de tijd en plaats waar u wordt verwacht in uw afspraakbevestiging. Bent u verhinderd? Neem dan zo snel mogelijk telefonisch contact met ons op om een nieuwe afspraak te maken.


7 maart 2017 8139 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht