ISALA

Over het centrum


Doelmatig direct declareren

Keurmerk logo

​Afdeling Orthopedie heeft aangetoond rechtmatig en doelmatig te declareren en blijven zich daartoe inzetten. Daarmee leveren zij een positieve bijdrage aan een transparante en betaalbare zorgverlening in Nederland.


NTFU

Keurmerk logo

​Afdeling Sportgeneeskunde is een Sport Medisch Adviescentra (SMA) waar je een sportmedisch onderzoek of keuring kunt laten doen die speciaal gericht is op de fietser. De sportartsen van Isala spelen een actieve rol in het blessurevrij houden van de fietser door sportmedische onderzoeken te doen, voorlichting te geven en fietsers te begeleiden.  De NTFU vindt het belangrijk dat haar leden blessurevrij de fietssport kunnen beoefenen. Daarvoor heeft zij een samenwerking met sportartsen die zich richten op de fietser.

De NTFU

De NTFU is een vereniging voor mensen die zijn geïnteresseerd in alles wat met fietsmaterialen, tochten, voeding en trainingsmethoden te maken heeft. Op het gebied van racefietsen en/of mountainbiken. De NTFU biedt goed georganiseerde tochten en informatie die je helpt om je sport nóg beter uit te oefenen.

De NTFU publiceert op haar website de SMA’s die een sportmedisch onderzoek (GSMO of USMO) verrichten met extra aandacht voor fietsers. Afdeling Sportgeneeskunde voldoet hieraan en staat genoemd op de website www.ntfu.nl/onderhoudjelijf. Om gepubliceerd te worden, dient de SMA te voldoen aan de volgende criteria:

  • Affiniteit hebben met wielrennen en verstand hebben van fietstechniek (om mensen een juiste houding te kunnen aanmeten).
  • De inspanningstest kunnen uitvoeren op de (race)fiets van de klant.
  • Beschikken over spiro-ergometrie en/of lactaatmetingen kunnen uitvoeren.

Meer informatie vindt u op de website van de NTFU


SCAS gecertificeerd

Keurmerk logo

De afdeling Sportgeneeskunde is in het bezit van het SCAS-certificaat. Dit certificaat laat zien dat onze sportartsen voldoen aan de nieuwste kwaliteitseisen in de sportgezondheidszorg. De SCAS, Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg, stelt onpartijdig de vakbekwaamheid vast van organisaties en personen die zich richten op sportbegeleiding en blessurebehandeling. Zij reikt haar certificaat uit als een sportmedische organisatie werkt volgens haar criteria. Zo moet een organisatie een kwaliteitshandboek hebben en de controles van de SCAS succesvol doorstaan. ​


SMI Federatie

Keurmerk logo

​​De afdeling Sportgeneeskunde is erkend als officiële gecertificeerde sportmedische instelling (SMI) Bij een SMI kunt u terecht voor een snelle diagnose en een deskundige behandeling van sportblessures. Nederland telt meer dan veertig erkende SMI’s.


TMS Topsport Medisch Samenwerkingsverband

Keurmerk logo

​Afdeling Sportgeneeskunde van Isala heeft het Topsport Medisch Samenwerkingsverband (TMS) gekregen. Dit is een kwaliteitskeurmerk van de Federatie van Sportmedische Instellingen. Alle topsporters met A- en B- status moeten door een NOC/NSF erkende TMS-organisatie worden behandeld. Een TMS is een uitgebreide sportmedische instelling met een sportarts, sportfysiotherapeuten en sportmasseurs. Bovendien maakt een TMS afspraken met andere specialismen over het leveren van snelle en goede zorg, zoals snelle doorverwijzing naar een radioloog, orthopeed of een voedingsdeskundige. Oftewel: complete zorg van de beste specialisten.


Keurmerk Klompvoetcentrum

Keurmerk logo

​Door de Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV) is Isala erkend als Klompvoetcentrum. Het predicaat Klompvoetcentrum wordt verleend op basis van de aanwezige expertise (van de orthopedisch chirurgen en de gipsverbandmeesters met een specifiek scholing), de ervaring met klompvoetbehandelingen, de gehanteerd protocollen en behandelwijze en het voorlichtings- en instructiemateriaal.


JCI-accreditatie

Keurmerk logo

Isala heeft het internationale keurmerk JCI behaald voor kwaliteit en veiligheid. Voor dit keurmerk is er gekeken naar meer dan 1200 aspecten van kwaliteit van zorg, onderzoek en onderwijs. Met het behalen van dit keurmerk heeft Isala aantoonbaar gemaakt voor al haar locaties te voldoen aan internationale standaarden voor kwaliteit en patiëntveiligheid.

JCI is anders dan andere kwaliteitskeurmerken. Het draait om de zorg voor de patiënt in de dagelijkse praktijk. Het beoordeelt niet alleen of protocollen en zorgplannen netjes op papier staan, maar JCI kijkt vooral naar wat ervan in de praktijk terecht komt.

De Joint Commission International (JCI) is een WHO-erkende organisatie die wereldwijd zorginstellingen toetst (World Health Organisation). Isala verdient met de accreditatie het Gold Seal of Approval van JCI en schaart zich daarmee in de rij van toonaangevende zorginstellingen in de wereld. Bekijk de geaccrediteerde zorginstellingen in Nederland.