ISALA

Over de afdeling

 


Roze lintje borstkankerzorg

Keurmerk logo

Borstkankervereniging Nederland (BVN) kende Isala in 2018 opnieuw het ‘roze lintje’ toe. Het roze lintje staat voor patiëntgerichte borstkankerzorg en is onderdeel van de Monitor Borstkankerzorg. Deze monitor geeft inzicht in hoe de borstkankerzorg in een ziekenhuis is georganiseerd, welke ervaringen patiënten met een ziekenhuis hebben en in hoeverre het ziekenhuis voldoet aan de verwachtingen van BVN rond patiëntgerichte zorg. Om het roze lintje toegekend te krijgen, moet een ziekenhuis aan een aantal belangrijke criteria voldoen. BVN scherpt de criteria ieder jaar aan.


Groen vinkje prostaatkanker

Keurmerk logo

Isala Zwolle en Isala Diaconessenhuis Meppel voldoen aan de minimale voorwaarden voor goede prostaatkankerzorg en ontvingen daarmee het ‘groene vinkje’ van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). De patiëntenwijzer van NFK geeft inzicht in de kwaliteitsverschillen tussen ziekenhuizen bij de behandeling van prostaatkanker.


Groen vinkje darmkanker

Keurmerk logo

Isala Zwolle en Isala Diaconessenhuis Meppel voldoen aan de voorwaarden voor goede darmkankerzorg en ontvingen daarmee het ‘groene vinkje’ van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). De patiëntenwijzer van NFK geeft inzicht in de kwaliteitsverschillen tussen ziekenhuizen bij de behandeling van darmkanker.


Spataderkeurmerk

Keurmerk logo

​De Hart&Vaatgroep is de patiëntenvereniging voor mensen met een hart- of vaatziekte en hun naasten. De Hart&Vaatgroep denkt mee over wat goede gezondheidszorg is en laat de stem van de hart- en vaatpatiënt daarin doorklinken. Dat uit zich bijvoorbeeld in het Spataderkeurmerk. Het Spataderkeurmerk geeft aan welk ziekenhuis of behandelcentrum goede kwaliteit biedt op het gebied van spataderzorg. De kwaliteitscriteria geven aan wat u mag verwachten van op het gebied van spataderzorg.

Isala voldeed in 2014 aan de criteria van de Hart&Vaatgroep en ontving daarvoor het Spataderkeurmerk. Lees meer over het Spataderkeurmerk en de criteria.


Vaatkeurmerk

Keurmerk logo

De Hart&Vaatgroep is de patiëntenvereniging voor mensen met een hart- of vaatziekte en hun naasten. De Hart&Vaatgroep denkt mee over wat goede gezondheidszorg is en laat de stem van de hart- en vaatpatiënt daarin doorklinken. Dat uit zich bijvoorbeeld in het Vaatkeurmerk. Dit keurmerk richt zich op de kwaliteit van behandelingen van aandoeningen in de slagaders van benen, bekken, buik, aorta en hals. De kwaliteitscriteria geven aan wat u mag verwachten van op het gebied van vaatzorg. Het brengt goede vaatzorg in kaart.

De Hart&Vaatgroep heeft het Vaatkeurmerk 2015 uitgereikt aan Isala. Hiermee voldoet Isala opnieuw aan de kwaliteitscriteria. De criteria voor het keurmerk zijn aangescherpt en de website www.hartenvaatgroep.nl/kiesuwvaatzorg geeft een gedetailleerder beeld van de kwaliteit van de arteriële vaatzorg dan voorheen. Er wordt nu meer inzicht geboden in de zorg rondom behandelingen aan aneurysma en halsslagader.


JCI-accreditatie

Keurmerk logo

Isala heeft het internationale keurmerk JCI behaald voor kwaliteit en veiligheid. Voor dit keurmerk is er gekeken naar meer dan 1200 aspecten van kwaliteit van zorg, onderzoek en onderwijs. Met het behalen van dit keurmerk heeft Isala aantoonbaar gemaakt voor al haar locaties te voldoen aan internationale standaarden voor kwaliteit en patiëntveiligheid.

JCI is anders dan andere kwaliteitskeurmerken. Het draait om de zorg voor de patiënt in de dagelijkse praktijk. Het beoordeelt niet alleen of protocollen en zorgplannen netjes op papier staan, maar JCI kijkt vooral naar wat ervan in de praktijk terecht komt.

De Joint Commission International (JCI) is een WHO-erkende organisatie die wereldwijd zorginstellingen toetst (World Health Organisation). Isala verdient met de accreditatie het Gold Seal of Approval van JCI en schaart zich daarmee in de rij van toonaangevende zorginstellingen in de wereld. Bekijk de geaccrediteerde zorginstellingen in Nederland.


Groen vinkje stomazorg

Keurmerk logo

De Nederlandse Stomavereniging heeft samen met stomadragers, stomaverpleegkundigen, chirurgen en urologen de minimale normen goede stomazorg ontwikkeld. Isala en Isala Diaconessenhuis hebben in 2017 zowel voor darmstoma- én urinestomazorg het groene vinkje voor goede stomazorg ontvangen. Ga naar de Stoma Zorgwijzer.