ISALA

dr. W.M. Fritschy

Functie
vaatchirurg


​Dokter Fritschy (1959) is opgeleid tot algemeen chirurg in Groningen waarna hij zich in Zwolle verder heeft gespecialiseerd tot gecertificeerd vaatchirurg. In 1994 is hij cum laude gepromoveerd op het onderwerp 'transplantatie van insuline producerende cellen bij diabetes mellitus'.
Dr. Fritschy beoefent de vaatchirurgie in de volle breedte, inclusief toegangschirurgie voor hemodialyse. In het bijzonder heeft hij zich toegelegd op de ontwikkeling van endovasculaire technieken, zoals de endovasculaire behandeling van het aneurysma van de aorta abdominalis. Samen met een van zijn collegae heeft hij als eerste in Nederland de toepassing van een endovasculaire vaatprothese bij slagadervernauwing in de benen ontwikkeld. Ook heeft dr. Fritschy zich inmiddels toegelegd op de endovasculaire behandeling van spataderen met behulp van laser, VNUS en echo-foambehandeling.
Verder heeft dr. Fritschy zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in de behandeling van hyperhydrosis (overmatig zweten), middels selectieve endoscopische thoracale sympaticotomie. Hierbij worden met een kijkoperatie in de borstholte zenuwvezels naar zweetklieren selectief uitgeschakeld. Deze behandeling wordt ook toegepast bij ernstige verschijnselen van de ziekte van Raynaud.
Hij is lid van onder andere de Nederlandse Vereniging voor Vaatchirurgie, de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde, de Nederlandse Vereniging voor Non-invasieve Vaatdiagnostiek en de European Society for Vascular Surgery.


Werkzaam op de afdeling