ISALA

Links

Via onderstaande links is nuttige informatie te vinden.

WebsiteToelichting
www.nvpc.nl Website van de Nederlandse Vereniging van Plastische Chirurgie
www.nvepc.nl Website van de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie
www.dica.nl ​Website van het Nederlands borstimplantaten register
​     Registratie borstprothese
De Nederlandse Vereniging van Plastische Chirurgie wil graag de kwaliteit van de prothesen en de zorg hieromheen kunnen volgen, beoordelen en verbeteren. Daarom hebben zij in 2015 een landelijk register voor borstprothesen (DBIR) gestart in samenwerking met DICA en het Ministerie van Volksgezondheid (VWS). Als u bij ons één of twee borstprothesen heeft laten plaatsen of laten verwijderen worden de gegevens hiervan geregistreerd in de DBIR. Op deze manier kan er meer inzicht worden verkregen hoe lang borstprothesen goed functioneren en of er bepaalde prothesen zijn die langer meegaan dan de andere typen. Uw gegevens zijn in het register geanonimiseerd. Alleen in het geval van een landelijke terugroepactie kan worden achterhaald welke patiënten een bepaald type prothese in het lichaam hebben.
Indien u niet wilt dat uw gegevens worden geregistreerd, kunt u dit aangeven, maar dan kunt u bij een eventuele terugroepactie niet worden getraceerd.
Heeft u vragen over de registratie van borstprothesen? Neem dan contact op met het secretariaat van de afdeling Plastische chirurgie.
www.natrella.nl ​Website Natrelle™ borstimplantaten