ISALA

Over het centrum

Voor mensen met een ernstige chronische huidaandoening, zoals psoriasis of eczeem, biedt ons dermatologisch centrum intensieve dagbehandeling. Hiervoor hebben we een speciaal dagbehandelcentrum. In dit centrum vindt u diverse faciliteiten voor bad- zalf- en lichttherapie en een relaxruimte waar u koffie, thee en de lunch kunt gebruiken. Ontspanning, en ondersteuning bij alle facetten van uw aandoening staan voorop.

Het dagbehandelcentrum heeft de volgende doelen:

 • Uw huidaandoening tegengaan.
  In circa tien weken wordt uw huid in een betere conditie gebracht. Dit gebeurt met een combinatie van bad-, zalf- en lichttherapie.
 • Ontspanning.
  De zorg voor uw huid (dagelijks zalven) kan een belasting zijn. Deze nemen wij gedeeltelijk van u over. Alle therapieën gebeuren in een ontspannen sfeer, in een prettige omgeving.
 • Integrale zorg.
  U krijgt ondersteuning op fysiek, psychisch en sociaal vlak. Een chronische huidaandoening kan onzekerheid geven, bijvoorbeeld over uw uiterlijk. Tijdens de behandeling gaan we ook in op dit soort psychosociale aspecten van een huidaandoening. Ook kunt u, als u wilt, ervaringen delen met een assistent en medepatiënten.
 • Beter omgaan met uw ziekte.
  Psoriasis en eczeem hebben een grillig verloop, de klachten kunnen nu eens verminderen en dan weer verergeren. Daarom krijgt u uitleg hoe u het beste uw huid kunt verzorgen. Ook de ontspannen sfeer en het contact met medepatiënten zorgen ervoor dat u versterkt wordt in het beheersen van uw aandoening.
 • Verwijzing
  Uw dermatoloog op de polikliniek kan u naar het dagbehandelcentrum doorverwijzen.

U kunt hier een beeldfragment bekijken van de behandelingsmogelijkheden in Isala dagbehandelcentrum.