ISALA

Controle en hartrevalidatie

Een hartonderzoek, hartbehandeling of ingreep aan uw hart is een gebeurtenis die vragen en onzekerheid met zich mee kan brengen. Het Isala Hartcentrum is in deze tijd uw partner waar u van op aankunt. Ook als u vanuit een ander ziekenhuis naar ons wordt doorverwezen. 

U komt op doorverwijzing vanuit een ander ziekenhuis

Isala is een topklinisch ziekenhuis, heeft een regiofunctie en staat hoog aangeschreven. Veel cardiologen uit andere ziekenhuizen verwijzen patiënten naar Isala Hartcentrum in Zwolle voor complexe behandelingen die zij zelf niet uitvoeren. Als u via een doorverwijzing in ons Hartcentrum komt, kunt u na de ingreep vaak herstellen in uw eigen ziekenhuis. Wij geven u in dat geval de beste behandeling en zorgen voor een goede overdracht aan uw eigen cardioloog en huisarts.

Isala is uw eigen ziekenhuis

Als u in Zwolle of omgeving woont en Isala is uw eigen ziekenhuis, dan helpen wij u graag zo dicht mogelijk bij huis. Woont u in of rond Zwolle, dan vinden zowel de ingreep als de controles en revalidatie plaats in Zwolle. Woont u dichterbij één van Isala’s andere locaties? Dan vindt de ingreep plaats in Zwolle, maar kunt u daarna meestal onder controle bij uw eigen cardioloog blijven. Isala Hartcentrum biedt ook spreekuren aan in Isala Kampen, Isala Heerde, Isala Diaconessenhuis in Meppel en Isala Diaconessenhuis Steenwijk. In de hele regio werken we bovendien nauw samen met alle huisartsen volgens duidelijke werkafspraken.

Hartrevalidatie hoort erbij

Na het dotteren, een hartinfarct, een hartklepoperatie of een omleiding bij een ernstige vernauwing van de kransslagader, hoort een hartrevalidatietraject in het Isala Harthuis. Deze revalidatie zien we binnen het Isala Hartcentrum als een behandeling, die net zo belangrijk is als bijvoorbeeld dotteren. Revalidatie levert u echt wat op: het maakt de kans dat u in de toekomst nieuwe hartproblemen krijgt kleiner of voorkomt verergering van uw klachten. Een revalidatietraject hoort bij de totale behandeling. In het Harthuis bieden wij patiënten, maar ook hun partners, handvatten om verder te kunnen. Daarnaast is het mogelijk om thuis een hartrevalidatieprogramma te volgen. U wordt daarbij ondersteund via telehartrevalidatie. Het Harthuis kijkt dan op afstand mee naar uw resultaten en voortgang, en geeft waar nodig advies.

Lees ook het artikel Hartrevalidatie hoort er bij met cardioloog Marc Waskowsky.