ISALA

Over de afdeling


Witte lijst Nederlandse Vereniging voor Cardiologie

Keurmerk logo

Isala Hartcentrum staat op de officiële Witte Lijst van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie voor de volgende verrichtingen:

  • PCI's (dotteren)
  • AICD's
  • catheterablaties
  • percutane klepimplantaties.

JCI-accreditatie

Keurmerk logo

Isala heeft het internationale keurmerk JCI behaald voor kwaliteit en veiligheid. Voor dit keurmerk is er gekeken naar meer dan 1200 aspecten van kwaliteit van zorg, onderzoek en onderwijs. Met het behalen van dit keurmerk heeft Isala aantoonbaar gemaakt voor al haar locaties te voldoen aan internationale standaarden voor kwaliteit en patiëntveiligheid.

JCI is anders dan andere kwaliteitskeurmerken. Het draait om de zorg voor de patiënt in de dagelijkse praktijk. Het beoordeelt niet alleen of protocollen en zorgplannen netjes op papier staan, maar JCI kijkt vooral naar wat ervan in de praktijk terecht komt.

De Joint Commission International (JCI) is een WHO-erkende organisatie die wereldwijd zorginstellingen toetst (World Health Organisation). Isala verdient met de accreditatie het Gold Seal of Approval van JCI en schaart zich daarmee in de rij van toonaangevende zorginstellingen in de wereld. Bekijk de geaccrediteerde zorginstellingen in Nederland.


Stichting Meetbaar Beter

Keurmerk logo

​De cardiologen en thoracaal chirurgen van Isala Hartcentrum zijn steeds op zoek naar verbeteringen in de zorg voor patiënten met hartklachten. Daarom nemen zij deel aan Meetbaar Beter. Meetbaar Beter stimuleert deze kwaliteitsverbetering bij de aangesloten hartcentra in Nederland.


NVVC Connect

Keurmerk logo

​Het project NVVC Connect is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC). Hart- en vaatziekten vormen nog steeds de belangrijkste doodsoorzaak in Nederland.  NVVC Connect wordt regionaal uitgevoerd door cardiologen, huisartsen, ambulancediensten en de regionale patiëntenvereniging om de zorg voor de patiënt goed te organiseren.