ISALA

Over Isala Harthuis

Chance@home is ziekenhuiszorg die thuis gegeven wordt door speciaal opgeleide verpleegkundigen. Isala biedt deze vorm van zorg aan steeds meer patiënten, waaronder patiënten met hartfalen, een longembolie met een lage complicatiekans en patiënten met een klaplong. Voorwaarde voor Chance@home-zorg is dat u binnen een straal van dertig kilometer van Isala woont. U komt in aanmerking voor deze zorg in overleg met uw behandelend arts.


 

Thuis herstellen bij hartfalen

De thuisbehandeling via Chance@home is geschikt voor u als u al langer aan hartfalen lijdt en u al meerdere keren voor uw klachten opgenomen bent geweest in het ziekenhuis. De praktijk wijst namelijk uit dat patiënten met hartfalen bij een heropname steeds langer moeten worden opgenomen voor behandeling en herstel, terwijl herstel en behandeling ook prima thuis kunnen plaatsvinden door verpleegkundigen van het Chance@home-team. Met voor u, en uw naasten, als groot voordeel dat u thuis kunt blijven en evengoed ziekenhuiszorg krijgt.
Ook als u voor hartfalen in het ziekenhuis opgenomen bent geweest, kunt u daarna door Chance@home-verpleegkundigen thuis worden bezocht.

Chance@home-zorg voor steeds meer patiënten

Het Chance@home-team is volop in beweging en niet meer weg te denken uit Isala. Naast zorg voor patiënten met hartfalen is Chance@home-zorg er ook voor:

Thuisbehandeling bij klaplong

Door een speciale Thopaz-drain die (wond)vocht of overtollige lucht afvoert, kunt u zich vrij bewegen en bent u niet gebonden aan bed. Dit biedt veel voordelen voor een patiënt die een klaplong heeft gehad: beweging bevordert het herstel en een langdurige ziekenhuisopname is niet nodig. U kunt thuis in uw vertrouwde omgeving en dichtbij uw naasten behandeld worden, met Chance@home-zorg. Zo herstelt u sneller en prettiger. Een verpleegkundige van het team Chance@home komt dagelijks bij u langs voor de controle van bloeddruk, zuurstofgehalte en pols. Ook wordt de drain gecontroleerd: op de luchtlekkage en vochtproductie. Eventueel wordt de drain opnieuw verbonden.
De Chance@home-verpleegkundigen werken onder verantwoordelijkheid van uw behandelend arts. Als toch blijkt dat een ziekenhuisopname beter aansluit bij wat u als patiënt nodig heeft, kan de verpleegkundige in overleg met uw behandelend arts alsnog besluiten tot ziekenhuisopname.