ISALA

Over de afdeling

Ons team van enthousiaste huidtherapeuten staat graag voor u klaar. Wij bieden u optimale zorg op maat in een professionele en veilige omgeving. Klantvriendelijkheid, deskundigheid en eerlijk advies staan bij ons voorop.

Onze huidtherapeuten zijn paramedische behandelaars; speciaal opgeleid om de zieke en/of beschadigde huid te behandelen. Ook zonder verwijzing van uw (huis)arts kunt u bij ons terecht.

Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH)

Onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij de NVH. De NVH behartigt de belangen van huidtherapeuten in Nederland. De NVH ontwikkelt kwaliteitsbeleid, organiseert na- en bijscholingsprojecten voor haar leden en is aangesloten bij de Klachtencommissie Paramedici Eerstelijn.

Kwaliteitsregister Paramedici

Het Kwaliteitsregister Paramedici is een register voor een groot aantal paramedische beroepen. In het kwaliteitsregister wordt geregistreerd of een huidtherapeut voldoet aan de opleidingseisen van de Wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Als de huidtherapeut zich aan deze eisen houdt, behoudt deze zijn of haar kwaliteitsregistratie. Onze huidtherapeuten zijn allen geregistreerd.

Wet BIG

De titel huidtherapeut is een beschermde titel, vastgelegd in de wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (artikel 34). Deze wet stelt kwaliteitseisen aan de zorgverlening door onder andere huidtherapeuten. Met als doel het bevorderen en bewaken van de kwaliteit in de gezondheidszorg.