ISALA

Over de afdeling

​Elk ouder en kind beleeft een bezoek anders. Lees hier de ervaringen van onze patiënten.


‘Dankbaar voor de steun hier’

Over een paar weken wordt Luke 18 en dat betekent dat hij en zijn ouders afscheid moeten nemen van de kinderafdeling van het Isala Vrouw-kindcentrum. Jolanda Kooyman: ‘Dat doet wel wat met ons, want in 18 jaar bouw je een enorme band met elkaar op.’ Lees het verhaal van Luuk.

 
 

‘Gelukkig kon ik bij mijn dochter blijven’.

Ouders of verzorgers kunnen in Isala ervoor kiezen om 's nachts bij hun kindje te overnachten. Dit heet 'rooming-in'. Toen Vivien van der Velden, een dapper meisje van negen jaar oud, in een korte tijd veel operaties onderging, waren haar ouders Deborah en Jacco maar al te blij bij haar te kunnen blijven. Deborah: 'Na de eerste operatie lag Vivien drie weken in het ziekenhuis. Dat mijn man of ik bij haar mocht slapen, was niet alleen beter voor haar, maar ook voor ons.' Lees het verhaal van Vivien.

  
 

‘Verpleegkundige realiseert wens van Magnus’.

Magnus lag al voor de tweede keer in een paar maanden tijd op de afdeling Kindergeneeskunde. Liseth Broer, pedagogisch medewerker: ‘Hij heeft prachtig uitzicht op de sloop en kijkt de hele dag naar de voorbij rijdende kranen en shovels. Zo kwam mijn collega, kinderverpleegkundige Mariska van Asselt op het idee om te vragen of Magnus mee mocht rijden in de shovel.’ Magnus: ‘Die shovel ging wel echt heel hard de berg op!’. Lees het verhaal van Magnus