ISALA

dr. M.L.E. Overgoor

Functie
plastisch chirurg

Aandachtsgebied(en)
reconstructies, hand- en polschirurgie, operatieve penis reïnnervatie

Max Overgoor (1964) studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Utrecht (1991). Na zijn afstuderen werd hij fellow plastische chirurgie in het UMCU (Universitair Medisch Centrum Utrecht), tot de militaire dienstplicht dit onderbrak. Ruim anderhalf jaar werkte hij op de algemene en plastische chirurgie van het militaire hospitaal te Utrecht (CMH). Aansluitend vertrok hij voor een jaar naar Amerika om onderzoek te doen bij de Division of Plastic Surgery Research, Dept of Surgery van de University of Louisville. Na zijn terugkeer vervolgde hij zijn fellowship plastische chirurgie in het UMCU. In januari 1996 startte hij met zijn opleiding algemene chirurgie in het Diaconessenhuis in Utrecht, gevolgd door de opleiding plastische chirurgie in het UMCU (2001). Sinds april 2002 is hij plastisch-, reconstructief- en handchirurg in Isala.

De Esser prijs
Op 20 mei 2016 ontving Max de prestigieuze Esser prijs met de publicatie 'Restoring Tactile and Erogenous Penile Sensation in Low-Spinal-Lesion Patients: Procedural and Technical Aspects following 43 TOMAX Nerve Transfer Procedures'. Hij ontving deze prijs voor de beste publicatie vanuit de gelederen van de Nederlandse Vereniging voor de Plastische Chirurgie verschenen in de afgelopen 2 jaar. De Jury bestaat uit de elf hoogleraren plastische chirurgie van Nederland (7 afdelingshoofden en 4 bijzonder hoogleraren).

Max Overgoor is gespecialiseerd in:

  • Reconstructies (o.a. borst)
  • Hand- en polschirurgie
  • Operatieve penis reïnnervatie: herstel van het gevoel in de penis bij mannen met ruggenmergbeschadiging (TOMAX-procedure). Max Overgoor is op 29 januari 2015 gepromoveerd op dit onderwerp. Proefschrift TOMAX-procedure.

TOMAX-procedure
Op 28 januari 2015 bracht het RTL Nieuws een reportage over de TOMAX-procedure met Max Overgoor.

Op 4 maart 2015 was Max Overgoor te gast bij het programma Overijssel Vandaag van RTV Oost. Hij sprak daar over de TOMAX-procedure.

 

Operatieve penis reïnnervatie
Tijdens de Isala Publieksacademie sprak hij over de TOMAX-procedure. Hij vertelt uitgebreid over de ontwikkeling van deze behandeling. Daarnaast verschenen diverse artikelen in vakbladen. 

 

Artikelen
Eenvoudige operatie verhoogt seksuele beleving bij mannen met lage dwarslaesie, Neurology News International Vol 6, no. 1, februari 2015. Lees het artikel

Increased Sexual Health After Restored Genital Sensation in Male Patients with Spina Bifida or a Spinal Cord Injury: the TOMAX Procedure
M.L.E. Overgoor,* T.P.V.M. de Jong, P.T. Cohen-Kettenis, M.A. Edens and M. Kon
The journal of urology®, february 2013 Lees het artikel

Naar aanleiding van deze publicatie zijn samenvattingen/korte artikelen verschenen op:
The Doctors channel (o.b.v. berichtgeving van Reuters Health, oktober 2012)
Nature (o.b.v. online publicatie in Journal of Urology, november 2012):
Modern medicine (obv bericht Reuters Health, oktober 2012)

Neurological Bypass for Sensory Innervation of the Penis in Patients With Spina Bifida
Max L.E. Overgoor,* Moshe Kon, Peggy T. Cohen-Kettenis, Saskia A.M. Strijbos, Niels de Boer and Tom P.V.M. de Jong The journal of urology®, february 2006 Lees het artikel

'Drie mannen beleefden voor het eerst een orgasme', GezondNU, november 2014.
Lees het artikel

Weer gevoel in penis, Support Magazine, juni 2015. Lees het artikel

​Meer weten over Max Overgoor? Bekijk het filmpje.

 

Werkzaam op de afdeling