ISALA

Meestgestelde vragen

​Heeft u een vraag? Wellicht vindt u het antwoord al in deze lijst met meestgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Nucleaire geneeskunde.

Hoe wordt de radioactieve stof toegediend?

Dit gebeurt meestal met een injectie in uw arm en soms via een infuus. De plaats van de injectie is afhankelijk van het onderzoek en de radioactieve stof die gebruikt wordt.

Wat moet ik doen als ik zwanger ben?

Als u zwanger bent of denkt te zijn, moet u dit vertellen aan uw behandelend arts. Deze kan in overleg met u beslissen of het onderzoek door moet gaan of indien mogelijk kiezen voor een alternatief onderzoek. Is uw onderzoek al afgesproken, meldt dan uw (mogelijke) zwangerschap bij de medewerker van de balie op de afdeling of bij een röntgenlaborant voordat het onderzoek plaatsvindt.

Waar vind ik meer informatie over mijn onderzoek?

Op de website vindt u uitgebreide informatie over de verschillende onderzoeken. U kunt natuurlijk ook altijd uw vragen stellen aan de medewerkers van onze afdeling.

Mag ik iemand meenemen?

Bij de meeste onderzoeken mag u iemand meenemen. Maar vraag het voor de zekerheid even na op het moment dat u aan de beurt bent.

Waarom worden sommige patiënten eerder geholpen dan ik, terwijl zij later binnen kwamen?

Wij hebben op onze afdeling camera’s met verschillende functies. Als andere patiënten eerder worden geholpen terwijl ze later binnen kwamen, dan komen ze voor een ander type onderzoek.

Krijg ik meteen de uitslag?

De uitslag van het onderzoek is niet onmiddellijk bekend. De foto’s worden door de nucleair geneeskundige beoordeeld. De bevindingen gaan naar uw behandelend specialist, van wie u de uitslag ontvangt.