ISALA

Over de afdeling


EARL-accreditatie

Keurmerk logo

​De EARL-accreditatie is een Europees kwaliteitskeurmerk binnen de nucleaire geneeskunde, in het bijzonder PET-CT-centra. De afdeling Nucleaire geneeskunde van Isala heeft voor de PET-CT-scanner deze accreditatie behaald. Nucleaire geneeskunde werkt volgens een door deze organisatie vastgestelde richtlijn. Hierdoor zijn de scans zeer betrouwbaar en goed herhaalbaar. Deze accreditatie is steeds vaker vereist bij wetenschappelijk onderzoek waarbij PET-CT-onderzoek plaatsvindt. Meer informatie is te vinden op de site van de EANM (European Association of Nucleair Medicine).


JCI-accreditatie

Keurmerk logo

Isala heeft het internationale keurmerk JCI behaald voor kwaliteit en veiligheid. Voor dit keurmerk is er gekeken naar meer dan 1200 aspecten van kwaliteit van zorg, onderzoek en onderwijs. Met het behalen van dit keurmerk heeft Isala aantoonbaar gemaakt voor al haar locaties te voldoen aan internationale standaarden voor kwaliteit en patiëntveiligheid.

JCI is anders dan andere kwaliteitskeurmerken. Het draait om de zorg voor de patiënt in de dagelijkse praktijk. Het beoordeelt niet alleen of protocollen en zorgplannen netjes op papier staan, maar JCI kijkt vooral naar wat ervan in de praktijk terecht komt.

De Joint Commission International (JCI) is een WHO-erkende organisatie die wereldwijd zorginstellingen toetst (World Health Organisation). Isala verdient met de accreditatie het Gold Seal of Approval van JCI en schaart zich daarmee in de rij van toonaangevende zorginstellingen in de wereld. Bekijk de geaccrediteerde zorginstellingen in Nederland.