ISALA

Over het centrum

Isala Oncologisch centrum is niet zozeer een locatie waar mensen met kanker tijdens hun behandeling daadwerkelijk komen. Het is eerder een samenwerkingsverband van specialisten, poliklinieken en verschillende afdelingen in het ziekenhuis. Daarom wordt het ook wel een virtueel centrum genoemd. Door krachten te bundelen kan Isala de complexe multidisciplinaire zorg voor kankerpatiënten waarborgen.

Gedurende een behandeling worden alle processen gestroomlijnd en zoveel mogelijk afgestemd op de behoeften van een patiënt. Per proces worden eisen gesteld aan kwaliteit en snelheid. Om de kwaliteit van zorg zo hoog mogelijk te houden, wordt de kwaliteit en snelheid van processen continu gemeten en gecontroleerd.

Snelle diagnostiek

Wanneer het vermoeden bestaat dat u kanker heeft, is het prettig zo snel mogelijk te weten waar u aan toe bent. Ons doel is een spoedige geruststelling voor wie dit mogelijk is en zorgvuldig onderzoek en een vlotte start van de behandeling voor wie dit noodzakelijk is. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat elke patiënt de behandeling krijgt voorgeschreven die door meerdere specialisten is geadviseerd.

Vast aanspreekpunt

Na de diagnose kanker komt er veel op u en de mensen in uw omgeving af. Het is een emotionele tijd. Ook binnen het ziekenhuis gebeurt veel. U gaat van afspraak naar afspraak, ziet meerdere artsen en krijgt verschillende behandelingen. Dat kan verwarrend zijn. Het is dan prettig om een vast aanspreekpunt te hebben. Een persoon die u tijdens het gehele traject begeleidt en die de geboden informatie inzichtelijk voor u maakt. Wij noemen deze medewerker een regieverpleegkundige Oncologie. Een andere naam voor deze zorgverlener is casemanager. Wij kunnen helaas niet garanderen dat u het gehele behandeltraject dezelfde regieverpleegkundige ziet, wel doen wij hier onze uiterste best voor.

De regieverpleegkundige Oncologie voorziet u van alle informatie. Zij spreekt uw taal én de taal van de artsen en denkt met u mee. Meestal is de regieverpleegkundige een gespecialiseerd verpleegkundige, soms een verpleegkundig specialist. Een verpleegkundig specialist heeft zowel verpleegkundige als medische kennis. Zij is in staat om sommige taken op het gebied van controle en behandeling van de arts over te nemen. Dit gebeurt altijd in nauw overleg met de specialist.

Lastmeter

Tijdens het behandeltraject én in de controlefase vragen wij u geregeld een formulier in te vullen. Op deze zogenoemde lastmeter kunt u aangeven hoe het met u gaat en hoe u de behandeling en zorg in Isala ervaart. Zo kunnen wij eventuele problemen in kaart brengen en samen met u werken aan een oplossing. Indien nodig kan de regieverpleegkundige Oncologie u doorverwijzen naar een van de ondersteunende disciplines van Isala Oncologisch centrum. Met behulp van de lastmeter hopen wij de kwaliteit van leven van kankerpatiënten te verbeteren en hun tevredenheid met de zorg in het ziekenhuis vergroten.

Voorlichtingfilms

Wilt u meer weten over het Oncologisch centrum? Bekijk dan onderstaande films.

Voorlichtingsfilm Dagverpleging

Patiënten die verschillende infusie of transfusies ondergaan en voor chemokuren komen worden verpleegd op de afdeling Dagbehandeling in Isala.

Wij laten u graag zien hoe de Dagverpleging werkt zodat u weet wat u te wachten staat.

 

Informatiefilm beweegprogramma 'Keep Moving'