ISALA

dr. A.B. Francken

Functie
chirurg-oncoloog

Aandachtsgebied(en)
oncologie

Dokter Francken (1976) is opgeleid tot algemeen chirurg in het Amsterdams Medisch Centrum (AMC) en Isala te Zwolle. Zij is sinds 2012 geregistreerd als algemeen chirurg. Vervolgens is zij gedurende 1,5 jaar verder gespecialiseerd in de oncologische chirurgie in het Nederlands Kanker Instituut-Antoni van Leeuwenhoek (NKI-AvL) voor borstkanker, huidkanker, weke delen tumoren en (bij)schildklierchirurgie, dit laatste mede in het Lukaskrankenhaus, Neuss, Duitsland (expertisecentrum voor endocriene chirurgie). Sinds 2013 is zij werkzaam bij Isala in Zwolle.

In 2007 is zij cum laude gepromoveerd op het onderwerp 'Primary and metastatic melanoma: aspects of follow-up and staging', waarvoor zij wetenschappelijk onderzoek deed in the Sydney Melanoma Unit, Australië en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

Zij is lid van onder andere de Nederlandse Vereniging van Heelkunde, de Nederlandse Vereniging van Gastro Intestinale Chirurgie, Nederlandse vereniging van oncologische chirurgie en the European Society of Surgical Oncology en the European Society of Breast Cancer Specialist. Zij neemt zitting van de Landelijke werkgroep Mammacarcinoom en Melanoom. Verder is zij bestuurslid van de Stichting Topklinische Ziekenhuizen (STZ).

Project Borstkanker en seksualiteit

Anne-Brecht Francken nam deel aan het project Borstkanker en seksualiteit. Lees in het interview wat haar rol hierin is.

Lees ook haar blog: 'Balanceren op de rand van de afgrond'.


Werkzaam op de afdeling