ISALA

dr. A.H. Honkoop

Functie
internist-oncoloog

Aandachtsgebied(en)
oncologie, hematologie

Dokter Honkoop (1959) volgde haar opleiding tot internist in het Medisch Spectrum Twente te Enschede en werd in 1992 geregistreerd als internist. Van 1993 tot 1998 deed zij wetenschappelijk onderzoek in het academisch ziekenhuis van de Vrije Universiteit te Amsterdam (tegenwoordig VUmc) en specialiseerde zich daar verder in de hematologie en oncologie.

In 1997 promoveerde zij op het proefschrift “Dose-intensive chemotherapy in breast cancer”, en werd zij geregistreerd in de aandachtsgebieden hematologie en oncologie.

Sinds januari 1999 werkt zij in Isala, waar ze zich steeds meer op oncologie is gaan toeleggen. Zij is een van de initiatiefnemers tot de oprichting van Isala oncologisch centrum, en sinds 2009 is zij daar voorzitter van.

Zij is lid van de Nederlandse Internisten vereniging (NIV) en van de Nederlandse vereniging voor Medische Oncologie (NVMO) waar zij van 2000 tot 2007 secretaris was en sindsdien erelid. Tevens is ze lid van de European Society of Medical Oncology (ESMO), de American Society of Clinical Oncology (ASCO), het Nationaal AYA Expertise Platform en het SPACE 4 AYA organisatie Comité. Ze is actief lid van de Borstkanker onderzoeksgroep Nederland (BOOG) die landelijk klinisch onderzoek initieert en coördineert.

Project Borstkanker en seksualiteit

Aafke Honkoop nam deel aan het project Borstkanker en seksualiteit. Lees in het interview wat haar rol hierin is.


Werkzaam op de afdeling